Мъжкият национален отбор на България по волейбол отстъпи на Италия

...
Мъжкият национален отбор на България по волейбол отстъпи на Италия
Коментари Харесай

Мъжкият национален отбор на България по волейбол загуби от Италия в приятелски турнир

Мъжкият народен тим на България по волейбол отстъпи на Италия с 1:3 (25:23, 21:25, 21:25, 24:26) на приятелския шампионат DHL Test, игран в Кавалезе.

Селекцията на Пламен Константинов завоюва първия сет с 25:23, а и всички останали елементи бяха доста оспорвани, като младият отбор на България се показа извънредно почтено.
В първата си среща българите се постановиха над Нидерландия с 3:1 и по този начин приключиха втори на шампионата след домакина Италия.

България стартира в състав: Георги Саганов, Димитър Димитров, Николай Колев, Алекс Грозданов, Денис Карягин, Николай Пенчев и Мартин Божилов - либеро, като в игра влязоха още Стефан Чавдаров, Аспарух Аспарухов, Светослав Гоцев, Светослав Иванов, Делчо Раев и Симеон Добрев.

В първия сет мачът се движеше точка за точка, като имаше тъждество при 13:13, а с помощта на две следващи отигравания на Риналди, Италия поведе с 22:21. Българският тим обаче направи поврат в края, като се възползва от неточност на Романо, с цел да затвори частта с 25:23.

Във втората част домакините бяха по-стабилни, като имаха предимство след средата и поддържаха разлика от 2-3 точки задатък. Димитър Димитров направи някои неточности при офанзива и сервис и италианците поведоха с 24:20, като се възползваха от втория си сетбол за 25:21.

В третата част отборът на Константинов потегли чудесно, като след ас на Аспарух Аспарухов поведе с 3:0. В средата на гейма след обсада на Николай Пенчев стана 12:10 за България. Италия обаче обърна още при 16:13, а по-късно се наложи с 25:20.

В четвъртия гейм преимуществото още веднъж бе за българския отбор, който след нов ас на Аспарухов водеше с 20:16. След няколко неточности и два блока на Кортезиа от домакините резултатът бе подравнен - 21:21. Драмата стана цялостна при 24:24, а по-късно с блокади на Джирони и Магалини Италия завоюва частта и мача с 3:1.

За България най-резултатен, както и в мача беше Димитър Димитров с 21 точки. Николай Пенчев способства с 8 точки, а Аспарухов и Грозданов приключиха с по 6.
Със 17 точки за Италия се регистрира Романо, а по 14 осъществиха Кортезиа и Риналди.

Тимът на България стартира присъединяване в Лигата на нациите на 6 юни с мач против Китай в Нагоя (Япония). В групата противници са още Япония, Словения, Франция, Полша, Сърбия и Иран.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР