Мъжкият национален отбор на България по волейбол бе надигран от

...
Мъжкият национален отбор на България по волейбол бе надигран от
Коментари Харесай

България се смъкна до последната позиция в Лигата на нациите след загуба от Германия

Мъжкият народен тим на България по волейбол бе надигран от отбора на Германия с 0:3 (22:25, 18:25, 22:25) в мач от последната седмица в Лигата на нациите в Анахайм (САЩ).

Така отборът на Пламен Константинов остана на последното 16-о място в класирането единствено с една победа и осем загуби, като има риск да загуби мястото си в конкуренцията.

Отборът на България стартира в състав: Георги Сеганов, Мартин Атанасов, Денис Карягин, Димитър Димитров, Алекс Грозданов, Николай Колев и либерото Теодор Салпаров. Тимът бе без Александър Николов, който играе на международното състезание за мъже под 21 години в Бахрейн. Като запаси на терена се появиха Аспарух Аспарухов, Николай Пенчев, Валентин Братоев, Илия Петков и Делчо Раев.

Първият сет бе равносилен, като двата тима вървяха един до друг до 17:17. След това германците взеха задатък и не го изпуснаха до края, като отборът отстъпи с 22:25.

Във втората част разликата бе по-голяма, като Германия се откъсна при 16:12, а по-късно поведе и с 22:16, преди да затвори умерено сета.

В третата част отборът на Константинов съумя да навакса закъснение от 5 точки и да изравни при 12:12. След това българите даже поведоха при 21:20, само че Германия означи 5 от последните 6 точки в мача и завоюва с 25:22.

Най-резултатен за България бе Мартин Атанасов с 11 точки, а Аспарух Аспарухов и Денис Карягин останаха с по 9. Най-много точки в мача осъществя Мориц Райхарт от Германия - 14.

Следващият мач на България е на следващия ден против отбора на Иран от 6:30 часа сутринта. На тима е нужна наложителна победа в оставащите срещи с иранците, Сърбия и Съединени американски щати. В противоположен случай отборът на Пламен Константинов би трябвало да играе на Чалъндж шампионата в Доха, който стартира в Доха на 27 юли.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР