Мъжкият национален отбор на България по баскетбол се класира за

...
Мъжкият национален отбор на България по баскетбол се класира за
Коментари Харесай

10 години по-късно: България отново е на Европейско първенство!

Мъжкият народен тим на България по баскетбол се класира за Европейското състезание за първи път от 10 години насам! Момчетата на Росен Барчовски завоюваха в същинска драма директния конфликт с Латвия с 66:65 (15:17, 21:23, 15:19, 15:6) в зала „ Арена Рига “ и си подпечата мястото за шампионата на Стария континент, което ще се организира следващата година.



Дий Бост изигра страховит мач и приключи с 18 точки. С 15 се отличи Павлин Иванов, който имаше съществена роля за триумфа, откакто наниза три следващи тройки в последната четвърт. Димитър Димитров също игра мощно, като приключи с 12 точки, а Чавдар Костов вкара 11.

Националите бяха без най-голямата си звезда Александър Везенков в състава, а даже и с съществуването на двама от водачите на Латвия - играчите на Химки Янис Тима и Дайрис Бертанс, трикольорите демонстрираха страховит борбен дух и лишиха националния тим на балтийците от присъединяване на шампионата на Стария континент за първи път от цели 22 години насам.

България зае третата квота за ЕвроБаскет 2022 от група H, като по този метод се причисли към отборите на Босна и Херцеговина и Гърция, които също си осигуриха класиране за шампионата.

В понеделник България излиза против Босна и Херцеговина в финален мач от квалификациите, а Латвия се изправя против Гърция, само че тези мачове ще са без значение за класирането.

ТИТУЛЯРИТЕ НА ДВАТА ОТБОРА:

ЛАТВИЯ: Кристерс Зорикс - Рихардс Ломаж - Марекс Мейерис - Янис Тима - Мартинш Майерс

БЪЛГАРИЯ: Дий Бост - Чавдар Костов - Христо Захариев - Димитър Димитров - Андрей Иванов
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР