Мъжкият национален отбор на България по баскетбол не успя да

...
Мъжкият национален отбор на България по баскетбол не успя да
Коментари Харесай

Турция ни отвя

Мъжкият народен тим на България по баскетбол не съумя да се опълчи на звездната селекция на Турция и позволи загуба с 66:104 (13:28, 9:24, 26:29, 18:23) в “Синан Ердем Доум ” във втория си мач от олимпийския предквалификационен шампионат.

По този метод “лъвовете ” изгубиха шансове за продължение към полуфиналите на конкуренцията в Истанбул, защото през вчерашния ден също бяха на губещата позиция, само че против Украйна.

Това бе второ проваляне за българите, а турците записаха втора победа. С два триумфа от два мача е и съставът на Украйна, който дружно с домакините ще продължи борбата за първото място в предквалификационния шампионат в конкуренцията на първите два тима от другата група D.

В третия си, финален мач в Истанбул, националите ще се изправят против Исландия, който също е с две загуби, във вторник (15 август) от 17:00 часа.

България трябваше да изиграе мача против по-класния и умел съперник в още по-скъсен състав, като натурализираният американец Брандън Йънг, Васил Бачев и Лъчезар Димитров не се появиха на терена. Първите двама пострадаха в първия мач против Украйна, а Димитров не игра пропусна и двата мача досега в Истанбул.

Преди срещата в зала „ Синан Ерден “ бе отдадена респект на легендата на българския баскетбол Атанас Голомеев, който умря в събота, 12 август.

Националите изпитваха усложнения с организацията против по-атлетичните турци, отстъпиха в битката под коша (27-36), направиха по-малко асистенции (19-31) и грешаха повече (14-8), като извършиха единствено пет наказателни удари в срещата, от които вкараха два.

Селекционерът Росен Барчовски избра в титулярния състав против Турция да стартират Деян Карамфилов, Павлин Иванов, Иван Алипиев, Константин Костадинов и Емил Стоилов.

Водени от Кенан Сипахи и Фуркан Коркмаз домакините, които са любимци за продобиване на шампионата, още в средата на първата част започнаха да натрупат преднина, която доближи 15 точки – 28:13 след 10 минути игра.

И през втората четвърт турците имаха ясно предимство, като след тройка на Ерджан Османи за 39:17 подвигнаха разликата над 20 точки пет минути и половина преди почивката. С нова тройка Садък Кабаджа фиксира задатък от 30 точки и крайното за първото полувреме 52:22, а нито един от българските баскетболисти нямаше повече от 4 точки в актива си.

Последва много по-резултатна трета четвърт, Иван Алипиев и Алекс Симеонов се разиграха, само че Турция поддържаше удобна преднина и преди последния интервал водеше с 81:48. Алипиев бе прецизен от далечна отдалеченост за начало на четвъртата част, само че домакините бързо реагираха и разликата се задържа над 30 точки, с цел да стигне до 39 в един миг от дуела.

Алекс Симеонов бе най-резултатен за България с 20 точки, 3 битки и 2 асистенции, а Иван Алипиев се включи с 18 точки, 6 битки и 3 асистенции.

За Турция Фуркан Коркмаз приключи с 14 точки, 3 битки и 3 асистенции, а Алперен Шенгюн се регистрира с 13 точки, 4 битки и 3 асистенции.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР