Мъжкият национален на България пристигна в Катовице, където в петък

...
Мъжкият национален на България пристигна в Катовице, където в петък
Коментари Харесай

Националният отбор по волейбол пристигна в Полша, всички билети за мача с Полша са продадени

Мъжкият народен на България дойде в Катовице, където в петък вечерта ще изиграе първия си мач на Световното състезание по волейбол за мъже против домакините от Полша. Тимът се настани в хотел " Виена Хаус " към час след среднощ.

Треньорът Николай Желязков направи видео анализ на противника, настоящ международен първенец. Вечерта националите ще упражняват в залата, където ще стартира мачът в 21.30 часа.
 Николай Желязков: Готови сме! Целите ни са високи Николай Желязков: Готови сме! Целите ни са високи
Единствено Тодор Скримов няма да може да играе поради травма.

В неделя българите се изправят против Съединени американски щати, а във вторник против Мексико. И двата мача стартират в 18.30 часа. Всички дуели ще бъдат излъчени директно по МАХ Спорт 1. Според регламента на международното състезание на осминафинал не престават първите два във всяка от шестте групи. Четирите най-хубави трети също ще вземат участие в елиминационната фаза.
 Цветан Соколов: Ние не сме любимци и това може да изиграе неприятна смешка на другите тимове Цветан Соколов: Ние не сме любимци и това може да изиграе неприятна смешка на другите тимове
Нито едно свободно място няма да има в зала " Сподек Арена ", където България ще играе Полша в формалния мач на откриването на Световното състезание. Още преди седмица всички 11 060 билета са разпродадени.

Георги Христов, ръководителят на Националния фенклуб на България, потегли с още ентусиасти от София с коли за град Катовице. Очаква се националите да са подкрепяни от няколко десетки най-верни последователи.
 Полша загря за България с погром над Аржентина Полша загря за България с погром над Аржентина
Преди мача домакините са организирали гала по разкриване на шампионата. Ще има танцово шоу, което да подгрява публиката. Полските почитатели са изключително пламенни, а тимът им се гордее сега като настоящ международен първенец.

" Сподек Арена " е била хазаин на огромни спортни събития в историята. Освен по волейбол залата е приела и Световно състезание по хокей на лед. В " Сподек Арена " концерти са изнасяли идоли като Металика, Дийп Пърпъл, Пиър Джем, Жан Мишел Жар и Майк Олфийлд.

През 2001 година е реализирана рекордната посещаемост. Почти 50 хиляди души гледаха финалите на Световната лига по волейбол.

Снимки: БФВ/startphoto.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР