Мъжката двойка на България Георги Стоянов/Панайот Димитров и смесената Елена

...
Мъжката двойка на България Георги Стоянов/Панайот Димитров и смесената Елена
Коментари Харесай

Два финала за България в многобоя на европейското първенство по спортна акробатика

Мъжката двойка на България Георги Стоянов/Панайот Димитров и смесената Елена Босилкова/Жулиен Шайков се класираха за финалите в многобоя на европейското състезание по спортна акробатика за мъже и дами във Варна, а домакините си осигуриха още два финала в конкуренцията при младежите.

Елена Босилкова и Жулиен Шайков влязоха с четвърти резултат от квалификациите в разногласието за разпределението на медалите в многобоя при смесените двойки. Те събраха общ брой 52.660 точки след балансовото комбиниране и темповата композиция. С най-голям резултат във влезе смесената двойка на Азербайджан (57.190). В многобоя, на който се извършват комбинирани съчетания, се класираха още двойки от Украйна, Германия, Португалия, Испания, Полша, Ирландия и Молдова.

Елена Босилкова и Жулиен Шайков реализираха пета оценка (26.140 точки) в квалификацията на баланс, с което си осигуриха и край в дисциплината. Ден по-рано те приключиха на влиятелното пето място в темповата композиция.

Мъжката двойка на България Георги Стоянов и Панайот Димитров също обезпечи ще играят на два финала. Те влизат с шеста оценка от 50.750 точки в борбата за систематизиране на призовите места в многобоя. С най-голям общ брой след квалификациите е мъжката двойка на Азербайджан, следвана от Португалия, Испания, Англия, Украйна, България, Армения и Германия. Втората българска двойка Любомир Василев и Григор Рашев е с осми резултат от пресявките, само че на край взе участие единствено по един тим от страна.

В квалификациите в темповата композиция Стоянов и Димитров реализираха четвърти резултат 26.150 точки. По-добра оценка от тях получиха единствено Азербайджан (27.360), Испания (27.260) и Португалия (26.460). Любомир Василев и Григор Рашев заслужиха пета оценка от 25.370 точки в квалификацията.

Финалите в многобоя с присъединяване на Георги Стоянов и Панайот Димитров при мъжките двойки и на Елена Босилкова и Жулиен Шайков при смесените дуети стартират в събота (21 октомври) от 18.45 часа. Разпределението на медалите в темповите комбинации за мъжките двойки и на баланс при смесените са в неделя (22 октомври) от 18.40 часа.

България има финалисти и в надпреварата при младежите. Женската тройка Маринела Иванова, Петя Георгиева и Емили Йорданова влезе със седма по мощ оценка измежду участниците в многобоя, който е в събота (21 октомври) от 13.00 часа. Трите се класираха седми на финала в темповата композиция, само че не съумяха да попаднат измежду най-хубавите на баланс. Втората българска женска тройка Ралица Терзийска, Виктория Пешева и София Линкова се подреди на 26-о място в квалификациите за многобоя.

Смесената двойка Милица Смоленска и Андрей Христов доближи до край в многобоя с шести резултат от квалификациите. Българите ще вземат участие и на финала на баланс с пета по мощ оценка. Калина Терзийска и Кристиян Ангелов приключиха 11-и на баланс и останаха отвън финалистите. Двамата заеха шесто място в темповата композиция.

Финалът в многобоя при смесените двойки за младежи е в събота (21 октомври) от 15.05 часа, а на баланс е в неделя (22 октомври) от 15.10 часа.

31-ото европейско състезание по спортна акробатика за мъже, дами и младежи във Варна продължава до 22 октомври. Входът в Двореца на културата и спорта е свободен.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР