Мъжете са по-силни физически от жените, но жените имат по-висока

...
Мъжете са по-силни физически от жените, но жените имат по-висока
Коментари Харесай

Жените имат по-висока мускулна издържливост

Мъжете са по-силни физически от дамите, само че дамите имат по-висока мускулна издръжливост, откриха учени, представени от meddaily.ru.
Както демонстрират опитите с една група мускули, дамите се уморяват по-малко след динамично натоварване, в сравнение с мъжете на същата възраст и със същата физическа подготовка, написа Xinhua.
Но изометричните проби (статични натоварвания) демонстрират, че дамите са доста по-слаби от мъжете, допълна още БГНЕС.
„ Проведохме проучване с присъединяване на осем мъже и девет дами. Те трябваше да сгъват крайници си оптимално бързо 200 пъти. Фиксирахме скоростта, силата и момента на силата на придвижването, както и електрическата интензивност на мускулите. Оказа се, че в самото начало мъжете бяха по-бързи и по-силни, само че те прекомерно бързо се уморяваха спрямо жените”, споделя Брайан Далтън от Университета на Британска Колумбия.
Ученият прави ангажимента, че изводите са правилни единствено за една мускулна група. Известно е от извършени по-рано проучвания, че бегачите мъже, които вземат участие в тичане по пресечена околност в свободно движение или в съревнование, минават трасето по-бързо от дамите. Но дамите се уморяват по-малко.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР