Мъжете с по-дълъг безименен пръст са изложени на по-нисък риск

...
Мъжете с по-дълъг безименен пръст са изложени на по-нисък риск
Коментари Харесай

Мъжете могат да погледнат безименния си пръст и да разберат дали COVID-19 ще ги покоси

Мъжете с по-дълъг анонимен пръст са изложени на по-нисък риск от гибел от заболяването COVID-19, породена от новия ковид, написа в. " Дейли остарял ".

Ново изследване демонстрира, че едвам доловимо физическо разграничение измежду представителите на мощния пол, свидетелстващо за хормоналния баланс в матката по време на бременността, е обвързвано с процентите на оцеляване от COVID-19, осведоми Българска телеграфна агенция.

При мъжки зародиши, изложени на по-високи равнища на тестостерон по време на вътреутробното развиване, се развиват по-дълги безименни пръсти. Сега се счита, че въпросният хормон оказва помощ на тялото в битката против COVID-19. Неотдавнашно изследване, обхванало 200 000 души в 41 страни, откри, че процентите на смъртност измежду мъжете са с една трета по-високи в страните, в които те имат по-къси безименни пръсти.

Професор Джон Манинг от университета на Суонзи, Англия, експерт по еволюционна биология и пионер в проучванията на връзката сред дължината на пръстите и хормоните, споделя, че изследването дава на Австралия, Нова Зеландия и страни в Източна Азия " биологично преимущество " в битката против ковид.

Мъжете в тези страни имат по-дълги безименни пръсти, до момента в който представителите на Англия и Уелс са с по-къси.

" Според теорията някой с повече пренатален тестостерон и с по-дълги безименни пръсти има по-високи равнища на протеина ACE2. Тези концентрации са задоволително високи, с цел да се опълчват на вируса. Резултатите от изследването ни демонстрират, че мъжете с по-дълги пръсти ще проявят и по-леки признаци ".

Данните по света сочат, че COVID-19 лишава живота на почти двойно повече мъже, в сравнение с дами в дадена възрастова група, като това е годно за всяка наранена страна.

Учените се пробват да си изяснят повода, заради която вирусът е по-смъртоносен за мъжете, в сравнение с за дамите.

Едно от вероятните пояснения е, че повече представители на мощния пол са пушачи. Според други теории мъжете по-рядко мият ръцете си и не са толкоз склонни като дамите да търсят здравна помощ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР