Мъжете открили елена в гората между селата Дянково и ЛипникСеверният

...
Мъжете открили елена в гората между селата Дянково и ЛипникСеверният
Коментари Харесай

Откриха изчезналия северен елен

Мъжете разкрили елена в гората сред селата Дянково и Липник

Северният елен, който изчезна от персонално стопанство в разградското селоЛипник преди седмица, е открит незасегнат, оповестява. Собствениците му го издирваха благодарение на доброволци дни наред. В неделя оповестиха обществено, че дават премия от хиляда лв. на индивида, който открие северния елен. Стопанката му Христина Панчева споделя, че във вторник сутринта добичето напуснало фермата и поело в посока към близкия язовир до селоЛипник. После било видяно по полето и пътищата в посока селоДянково. " Еленчето е обществено ", споделя Христина, " не се плаши от хора ".

Фамилията, притежател на северния елен, реши да разгласи парична премия от 1000 лева за намиране на животното. Ден след апела на Христина двама млади мъже са разкрили елена в гората сред селата Дянково и Липник. Те са получили и оповестената премия. Животното било доста уплашено, защото през почивните дни имало ловци в региона, само че другояче положението му е положително, разясни Христина Панчева. Северният елен е прегледан от ветеринарен доктор, който също удостоверил, че е добре.

По прелиминарен проект с Община Русе и с РИОСВ-Русе екзотичното животно трябваше да бъде в центъра на Русе по коледните празници. Очаква се проектите на притежателите на елена да не се трансформират, а да се забавят с няколко дни и в случай че еленът е в положително здравословно положение, ще радва децата на Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР