Мъже, готови ли сте да жертвате нещо, за да поживеете

...
Мъже, готови ли сте да жертвате нещо, за да поживеете
Коментари Харесай

Мъжете могат да живеят с 20 години повече, но има и уловка

Мъже, подготвени ли сте да жертвате нещо, с цел да поживеете десетилетие или две повече, пита io9?

Ново изследване демонстрира, че продължителността на живота при мъжете, които са кастрирани, е доста по-дълга.

Въпреки че тези данни се разграничават в другите райони (така да вземем за пример, в Субсахарска Африка продължителността на живота и за двата пола към момента е под 55 години), дамите живеят приблизително по 73.5 години, до момента в който при мъжете междинната дълготрайност е единствено 68.5 години. По данни на Световната здравна организация, където и да се намират по света, дамите живеят повече от мъжете.

Като цяло мъжете имат податливост да се впускат в по-рисковани инициативи и са по-немарливи във вземането на защитни ограничения. Според Министерството на труда на Съединени американски щати, цели 93 % от трудовите злополуки с съдбовен край през 2013 година са сполетели мъже.

Според нови проучвания има един метод да се усъвършенства биологичния развой при мъжете, който да докара до по-дълъг живот и той е обвързван с отнемането на тяхната неустрашимост. Данните демонстрират, че кастрираните мъже живят приблизително с 13.6 години повече, като колкото по-рано е направена кастрацията, толкоз по-дълъг е животът.

Учените смятат, че един от страничните резултати на тестостерона има отношение към по-късия живот и заради това редуцирането на този хормон може да помогне на мощния пол. Засега изследванията към момента не оферират безапелационни доказателства, само че проучване на евнусите в корейския царски двор от 1556 година до 1861 година демонстрира, че те са живели приблизително с 14.1 години повече от некастрираните мъже в подобен обществен статус.

Засега учените позволяват, че кастрирането в действителност може да има позитивно отношение към дълголетието, само че са съгласни, че това е последна стъпка, която не може да се оправдае изрично. Взимането на медикаменти за съкращаване на хормоните също е неприятна концепция. Повечето учени предлагат обичайните способи за удължение на живота - отвод от тютюнопушене, добър хранителен режим и повече извършения.

" За по-добро здраве и дългоденствие избягвайте напрежението и научете каквото можете от дамите ", поучават корейските биолози, провели проучването.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР