Мъжът с почести, магнетичен поглед и ясно отношение към живота

...
Мъжът с почести, магнетичен поглед и ясно отношение към живота
Коментари Харесай

15 цитата от сър Антъни Хопкинс: Не е моя работа какво казват хората за мен

Мъжът с почести, магнетичен взор и ясно отношение към живота и света - Антъни Хопкинс е доста повече от надарен артист. Той е популярен създател - свири на пиано, композира, рисува. Каквото и да се каже за него, би било незадоволително и бледнеещо пред същинската му стойност и същина.

Ето и подбрани цитати от един от най-великите артисти в света:

1. Моята философия е: Не е моя работа какво споделят хората за мен и какво мислят за мен. Аз съм това, което съм, и върша това, което върша. Аз не чакам нищо и одобрявам всичко. И това прави живота ми по-лесен.

2. Мисля, че здравословният метод на живот включва да се сприятелиш със звяра вътре в себе си, това не е тъкмо звяр, а по-скоро сянка. Тъмната страна на нашата природа. Забавлявайте се с нея и знайте, че би трябвало да приемете цялата си същина.

3. Животът е прекомерно къс, с цел да се оправяме с несигурността на другите хора.

4. Всички ние сме хванати в клопката на събитията и всички ние имаме в себе си и положително, и зло. Когато сме в действителност гладни, да вземем за пример, ще създадем всичко, с цел да оцелеем. Мисля, че най-злото нещо - добре, може би това е прекомерно пресилено - само че сигурно нещо доста зло, е преценката, прегрешението на незнанието.

5. Слабото ми място е мързелът. О, аз имам доста слаби места: бисквитите, кроасаните.

6. Мисля, че несъмнено количество стрес в живота е нещо хубаво. Стресът от работата, която лишава старания. Мисля, че това е знак, че вървиш напред.

7. За мен времето е най-голямата загадка. Факт е, че ние мечтаем от самото начало. Това е, до което в действителност съм достигнал. Ние имаме бездънно езеро от капацитет тъкмо под нашите черепи.

8. Прекалено многото мислене води до мудна гибел. Ние постепенно се убиваме от мисли за всичко. Мислим. Мислим. Мислим. Никога не можем да се доверим на човешкия разум, по този начин или другояче. Това е гибелен капан.

9. Магическата, свръхестествена мощ, която е с нас, е време. Ние даже не можем да го разберем. Времето е такава заблуда, толкоз необичайно нещо.

10. Защо обичам, в случай че загубата наранява толкоз доста? Нямам отговорът; единствено животът, който съм живял. Вече болката е част от щастието, което имам след нея.

11. Всички ние мечтаем. Ние мечтаем блестящо, според от нашата природа. Нашето битие е отвън нашето пояснение, без значение дали имаме вяра в Бог, дали сме религиозни, или сме атеисти.

12. Не мога да кажа, че в миналото съм мечтал да стана композитор, пианист, или нещо различен. Имам мозък, в който нищо не е дефинитивно.

13. Ако аз прекарвах цялото си време да се подлагам на критика, не бих бил в положение да действам. Има артисти, които дълбаят в теорията доста дълго време. Аз не разполагам с самообладание за това. Това може и да е незадълбочено, само че това е, тъй като аз в никакъв случай няма да бъда част множеството артисти.

14. Нашето битие е отвън нашето пояснение, без значение дали имаме вяра в Бог, почитаме избрана вяра, или сме атеисти. Нашият живот е оттатък нашето схващане. Никой не има отговор за смисъла му.

15. Приеми всичко, което е вътре в теб, несъвършенствата, тъмнината, благосъстоянието и светлината, всичко. Това води до пълностоен живот.

Източник: Gnezdoto
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР