Удивителен сюжет за политически племена, културни пропасти и несвобода на

...
Удивителен сюжет за политически племена, културни пропасти и несвобода на
Коментари Харесай

Районният кмет Емир Кир, който прати полиция срещу Орбан и Фараж в Брюксел, се оказа турски ислямист

Удивителен сюжет за политически племена, културни пропасти и несвобода на словото се разпростра в Брюксел преди броени дни. Бях там, когато разбрах, че областен кмет с името Емир Кир е изпратил полиция, с цел да спре срещу всевъзможни правила и закони една изцяло законна и много влиятелна годишна конференция на национални консерватори, включваща някои от най-познатите политически фигури в Европа, а и в света – Найджъл Фараж, Виктор Орбан, Суела Брейвърман, Ерик Земур и доста други.

Това в действителност е един от най-скандалните епизоди от обществения живот на Европа за последните години, в случай че не и десетилетия, само че някак не откри уместно място в множеството медии. Ако някакъв изцяло чужд десен и закостенял квартален кмет беше изпратил полиция, с цел да затвори спокойно събиране на световноизвестни либерали или обществени демократи, можете да бъдете сигурни, че всяка централна емисия на континента щеше да стартира с възмутени репортажи за това неприемливо посягане против демокрацията и европейските полезности. Щеше да се очертае тъмен роман за маршируващия на хоризонта фашизъм, който заплашва да трансформира живота на всички ни в тиранична мъка. Но, както се споделя, актуалните елити несъмнено си имат стандарти и те безспорно са двойни. Водещи социалистически и прогресивни фигури обществено приветстваха противозаконното затваряне на интернационалната конференция и се радваха, че служители на реда не позволяват международни политици и общественици да влязат или излязат от залата.

Какво се случи? Рекламираният преди време в някои издания като " първи областен брюкселски кмет с неевропейски генезис " Емир Кир прати репресивните органи със заповед да прекратят едно изцяло законно събитие от най-голям сан. Заповедта съдържаше напълно несъстоятелни " обвинявания " и " опасения " за нарушение на публичния ред. Един тотално политически и де факто тоталитарен акт на локална власт, в цялостен прорез със законите на Белгия и откритите нрави в Европа като цяло.

Полицията опита да приключи събитието до момента в който Найджъл Фараж изнасяше тирада от сцената. Ерик Земур не беше позволен до залата. Позорната режисура бе кулминационна точка на опитите на белгийските управляващи да саботират събитието по по- " меки " способи, като оказват завоалиран напън по отношение на разнообразни зали да отхвърлят на уредниците опция за осъществяване.

" Белгийската полиция реши да затвори Национално-консервативната конференция в Брюксел два часа след нейното начало. Предполагам, че те към този момент не търпят свободното слово. Последният път, когато желаеха да ми запушат устата по този метод, беше по време на комунистическия режим през 1988 година. Не им се дадохме тогава, няма да им се дадем и в този момент ", написа унгарският министър председател Виктор Орбан, който трябваше да приказва на втория ден на конференцията.

За благополучие, реакцията даде резултат. Скандалът беше манипулативно приглушен от корпоративните медии, само че свободните отзиви на хора в обществената мрежа X се разпространиха по целия свят. На идващия ден белгийският съд разумно анулира заповедта на районния кмет Емир Кир и конференцията продължи. Виктор Орбан се пошегува на влизане в залата като подвигна ръце и сподели: " Не стреляйте ". Всъщност, шегата му беше обезпокоително покрай действителността на отминалия тъмен за цяла Европа ден.

Премиерът на Белгия Александер де Кро нямаше избор с изключение на да каже истината и въпреки всичко написа: " Това, което се случи, е неприемливо... Забраняването на политически срещи е противоконституционно. Точка. “

Но злото към този момент беше сторено. Пастата нямаше по какъв начин да се върне в тубата. Световната аудитория стана очевидец по какъв начин областен кмет изпрати полиция против политическа конференция в сърцето на Европа.

И като че ли тази история не можеше да стане по-безобразна, изплуваха и обстоятелствата за самия кмет Емир Кир. Авторитетното английско издание " Daily Telegraph " написа: " Кметът, който нападна конференцията, има връзки с крайнодесните в Турция и в предишното е бил упрекнат, че отхвърля Арменския геноцид ".

Оказва се, че брюкселски кмет, който нелегално затваря с полиция среща на международни фигури с неуместното опрощение, че са " крайнодесни ", самичък има връзка с същински крайнодесни. Това се вписва в общата картина на европейски деятели и политици с мигрантски генезис, които са ултра демократични и проповядват прогресизъм в западните страни, само че се оказват тежки националисти в личните си страни.

Световноизвестната авторка Аян Хърси Али разкри още елементи за Емир Кир в своя публикация за " Хувър Институт ". " Кметът, който разгласи, че крайнодясното не е добре пристигнало в Брюксел, е махнат от социалистическата партия преди четири години след среща с двама представители на крайнодясна турска партия. Той е приел открити ислямисти в общината на брюкселския регион, който ръководи. А по-рано е изгубил дело за клюка и съгласно белгийския съд той е отрекъл Арменския геноцид и е подписал петиция за премахването на паметник в памет на кланетата против арменци. "

Иронията е прекомерно огромна даже за най-полирания брюкселски мозък. Станалото е яростен скандал. Опитът за прикриването му - също. А реакцията против сходни безобразия занапред набира мощ.

Коментар на Владислав Апостолов в предаването ``Политически НЕкоректно``, БНР

Breaking: Belgian police have showed up at the conservative nationalism conference in Brussels. Antifa have tried to shut down the event and already forced it to change venues last minute. Featured speakers include Viktor Orban & Nigel Farage.
— Andy Ngô
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР