Мъжът, който взе заложници в супермаркет във френския град Треб,

...
Мъжът, който взе заложници в супермаркет във френския град Треб,
Коментари Харесай

Похитителят във Франция обяви искания

Мъжът, който взе заложници в супермаркет във френския град Треб, е предявил претенции да бъде освободен Салах Абдеслам - един от основните уредници на серията терористични актове, осъществени на 13 ноември, 2015 година във Франция, при които починаха 130 души, предава BFM TV.

Абдеслам беше изправен на съд, само че едвам преди няколко дни се съгласи да дава отговор на въпросите на съдиите.

Нападателят твърди също по този начин, че е член на терористичната формация " Ислямска страна ". Това е декларирал локален прокурор, представен от Би Би Си. 

Местни медии цитират изказване на кмета на града, съгласно което в хода на офанзивата на похитителя са починали минимум двама души, а други двама са ранени, без да се прецизира в какво положение са. Всички останали, които са били в магазина - клиенти и чиновници, са съумели да го изоставен невредими.

Нападателят към момента е в супермаркета, вътре е офицер от жандармерията, оповестяват локални медии. Спецчастите са обкръжили магазина, който се споделя " Super U ".

Френският министър председател Едуард Филио дефинира в първи коментар по случая, че обстановката е сериозна и всичко навежда на мисълта, че може да става дума за " терористичен акт ". 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР