Мъжът, който уби избягалия от софийския затвор Владимир Пелов, Марио

...
Мъжът, който уби избягалия от софийския затвор Владимир Пелов, Марио
Коментари Харесай

Румен Петков: Мъжът, убил Пелов, е агент на МВР

Мъжът, който умъртви избягалия от софийския затвор Владимир Пелов, Марио Панчев е бил сътрудник на Министерство на вътрешните работи. Това съобщи някогашният вътрешен министър и водач на АБВ Румен Петков в ефира на бТВ.

Министерство на вътрешните работи е в пагубно състояние, счита Петков. Настоящият МВР-шеф Валентин Радев би трябвало да бъде заменен, отсече Петков.

Анализът на убийството на Владимир Пелов не би трябвало да се прави от Валентин Радев, уточни водачът на АБВ.

"Анализът би трябвало да го прави различен министър. Да кажеш "Малшанс, ние тъкмо да го хванем и нашият сътрудник го гръмна - тъй като умрелият в "Пирогов " е сътрудник на Министерство на вътрешните работи ", ядоса се Петков.

"Той е в основата на свидетелските показания против убития нарушител Пелов, той е индивидът, уведомил Министерство на вътрешните работи за редица неща ", изясни за Марио Панчев някогашният силов министър.

Съсипана е мрежата от информатори на Министерство на вътрешните работи, посочи Петков. Той подчертава, че точно това е повода служителите на реда от Ботевград да не са научили, че в един апартамент на обвързван с избягалия пандизчия се купува 3 пъти повече храна и сметките скачат фрапантно без забележим мотив.

"Деморализирана е системата и обществото не желае да работи със системата в този й тип. Изводът от тази разпра е, че няма страна, нарушителите вземат решение своите проблеми между тях ", безапелационен е Петков. Още при започване на деветдесетте са почнали ударите по Министерство на вътрешните работи. Петков вижда безпринципната кадрова политика във ведомството.

"Хора бяха изхвърлени на улицата и някои от тях бяха длъжни да оцелеят по не най-хубавия за страната метод ", изясни Петков.

Щета нанесли и непрекъснатите преструктурирания и ваденето на досиета отвън кръга на "политическите доносници ". Това е унищожило агентурния уред, уточни Петков.

Мъжът, който простреля Пелов - Марио Пенчев също пострада, той получи две огнестрелни рани и по-късно умря в столичната "Пирогов "

Припомняме, убитият Владимир Пелов избяга от Централния софийски затвор на 3 април 2018 година. Тогава с него избяга и съучастникът му Радослав Колев, като двамата излязоха от пандиза през централния вход, откакто стреляха с револвер по защитата.

Министерство на вътрешните работи незабавно предприе дейности по издирването на двамата бегълци, само че без триумф. Граждани подаваха стотици сигнали за това, че са забелязали пандизчиите на разнообразни места в София, само че те не бяха открити от управляващите.

Според един от последните сигнали до полицията Владимир Пелов е бил видян в Ботевград. Заради сигнала на 2 юни в града беше извършена полицейска акция по издирването на пандизчията.

На 17 май до президента и омбудсмана беше изпратено писмо от пандизчията. В осем страници Пелов описал претекстовете си да избяга от пандиза. Твърдял, че е наказан незаслужено, получил е тежко наказване, което е еднакво на смъртна присъда и това провокирало бягството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР