Мъжът, който рани снощи с нож пътник във високоскоростен влак

...
Мъжът, който рани снощи с нож пътник във високоскоростен влак
Коментари Харесай

Нападателят от високоскоростния влак в Германия е бил бежанец от Еритрея

Мъжът, който рани нощес с нож пасажер във високоскоростен трен в Германия и бе убит, е бил 24-годишен емигрант от Еритрея , предадоха ДПА и АП.

Той е дошъл в Германия от Австрия през септември 2015 година и е получил бежански статут по филантропични, политически или други съображения, споделиха източници на ДПА от силите за сигурност, без да дадат детайлности.

Снимка: EPA

Нападателят влезнал в спречкване с другия пасажер, след което го намушкал. Не е ясно за какво е зародил разногласието , с какво се е занимавал раненият, нито дали са се познавали. Според полицията няма данни нападението с ножа да е било терористичен акт .
Двама ранени при офанзива с нож във трен в Германия Нападателят е прострелян и погубен от полицията
По-рано полицията удостовери, че нейна служителка е застреляла причинителя, откакто той намушкал и ранил човек във трен на централната гара в близкия до границата с Дания град Фленсбург.

Двайсет и двегодишната полицайка, която застреляла нападателя, била в служебна униформа, само че в този миг не била на работа. Тя също била във влака и реагирала, откакто хора от личния състав на влака потърсили помощ. Според АП при намесата си полицайката също била ранена .

Снимка: EPA

Влакът пътувал от Кьолн за Фленсбург през Хамбург.

След снощния случай немският железопътен транспортьор „ Дойче бан “ опразни гарата, а железопътното придвижване беше нарушено в продължение на няколко часа.

Полицията и прокуратурата проверяват случая.
Използвани са материали на БТА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР