Мъжът, който надраска името си и това на своята приятелка

...
Мъжът, който надраска името си и това на своята приятелка
Коментари Харесай

Българинът, надраскал Колизеума, с оправдание - не знаел за древността на паметника

Мъжът, който надраска името си и това на своята другарка на стената на римския Колизеум, е изпратил опрощение до управляващите в Рим. Според изданието на вестник „ Месаджеро “ от сряда в изказването виновникът признава, че сякаш „ не е знаел за древността на паметника “, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Осъзнавайки сериозността на закононарушението “, цитира италианският вестник думите му, „ с тези редове бих желал да поднеса моите най-искрени и почтени извинения на италианците и на целия свят за вредите, породени на културното завещание, което е наследството на цялото човечество. ”

Според английското издание МейлОнлайн екскурзиантът, издълбал името си и това на приятелката си в стената на Колизеума, е роден в България фитнес инструктор, който живее във Англия. Според същата медия 27-годишният Иван Димитров, родом от Ловеч, е индивидът, сниман на видео от американския екскурзиант Райън Луц, до момента в който издълбава с ключове думите „ Иван+Хейли 23 “ в тухлената зидария на културния монумент от първи век.

Италианската преса осведоми, че екскурзиантът е разследван от прокуратурата на Рим по обвиняване за увреждане на културни полезности. Той е застрашен от две до пет години затвор и санкция от 2500 до 15 000 евро.

Колизеумът е един от най-популярните туристически обекти в света и главен знак на Рим. Посещава се от повече от 7 милиона души годишно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР