Мъжът, идентифициран като бивш доставчик на храна, носел голяма фирмена

...
Мъжът, идентифициран като бивш доставчик на храна, носел голяма фирмена
Коментари Харесай

Перуанец се опита да открадне древна мумия, представяйки я за своя „духовна приятелка”

Мъжът, разпознат като някогашен снабдител на храна, носел огромна фирмена хладилна чанта, в която при направената инспекция служителите на реда разкрили античната мумия, оповестява Военновъздушни сили.

Като пояснение за странния „ багаж ”, преносителят на мумията декларирал, че „ Хуанита ” е благосъстоятелност на татко му, която наследил и нормално държал „ подредена ” в специфична кутия до тв приемника в стаята си, защото я приемал за „ един тип духовна другарка ”. Подобно пояснение дал и за повода да я носи със себе си - просто желал да я покаже на двама свои другари.

От разпита му не излиза наяве по какъв начин мумията е станала фамилно владеене, тъй че полицията конфискувала артефакта и го предала на перуанското министерство на културата. При първичните разбори, специалисти открили, че мумифицираното тяло е на възраст сред 600 и 800 години, т.е., от предиспанския интервал на Перу.

Освен това „ Хуанита ” се оказала възрастен мъж, за разлика от изказванията на „ наследника ”, който по този начин и не е показал реалистично...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР