Мъжът е бил част от подразделение, участващо в украинската контраофанзива

...
Мъжът е бил част от подразделение, участващо в украинската контраофанзива
Коментари Харесай

Загина първият японски гражданин в боевете в Украйна

Мъжът е бил част от поделение, участващо в украинската контраатака на източния фронт

Японец, сражавал се дружно с украински бойци против Русия, стана първата известна японска жертва във войната в Украйна, заяви държавното управление в Токио, представено от Франс прес, съобщи.

Мъжът, на към 20 години, е бил погубен при сблъскване в сряда, заяви пред кореспонденти представителят на японското държавно управление Хирокадзу Мацуно. Служител на японското външно министерство съобщи, че това е първият японски жител, умрял в Украйна " от началото на руското нашествие през февруари ".

В момента японски дипломати " се свързват със фамилията и оферират нужната помощ ", добави Мацуно.

Властите не предоставиха повече детайлности. Според медиите мъжът е бил част от поделение, участващо в украинската контраатака на източния фронт.

Япония приканва от месеци жителите си да изоставен Украйна и издаде най-високото си равнище на предизвестие да не се пътува до страната.

През февруари украинският президент Володимир Зеленски открито прикани чужденци от целия свят да се причислят към " интернационален легион ", който да се бори с съветското настъпление в страната му. Около 20 000 доброволци от целия свят, най-вече от европейски страни, откликнаха през март на апела на Киев, заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба.

През юни Москва, която ги счита за " наемници ", пресметна, че те наброяват 7000 души, и съобщи, че е умъртвила 2000 от тях от началото на военните дейности. Има и пленени задгранични бойци.

Миналата седмица управляващите в Тайпе оповестиха, че 25-годишен тайванец, който се е присъединил в интервенцията в Украйна против съветските сили, е бил погубен при бойни дейности. Това бе първата известна жертва от Тайван.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР