Мъжът, арестуван през април от японската полиция, защото незаконно бе

...
Мъжът, арестуван през април от японската полиция, защото незаконно бе
Коментари Харесай

Антимонархист заплашил да убие 12 годишния принц Хисахито

Мъжът, задържан през април от японската полиция, тъй като нелегално бе влезнал в частното учебно заведение, където учи 12-годишният принц Хисахито, и бе оставил на чина му два ножа, призна, че се е канел да нападне момчето, съобщи организация Киодо.

Петдесет и шестгодишният обвинен Каору Хасегава признал това на разпит. Освен това задържаният подлагал на критика монарха и самата императорска система в Япония. Предстои правоохранителните органи да открият до каква степен е вменяем.

Преоблечен като служащ, мъжът проникнал на 26 април в постройката на елитното учебно заведение, което не работело поради десетдневната почивка в цяла Япония във връзка абдикацията на император Акихито и възкачването на трона на сина му принц Нарухито.

След това на чина на Хисахито разкрили два ножа, закрепени на алуминиев кол, преправен по този метод на копие, показва Киодо, представена от ТАСС. За благополучие принцът и съучениците му по това време се намирали в учебния двор.

Хисахито е единственият наследник на принц Фумихито, прочут още с името Акишино - по-малкия наследник на 85-годишния император Акихито, абдикирал на 30 април поради преклонната си възраст. На 1 май Тронът на хризантемата бе ангажиран от най-големия му наследник Нарухито, а престолонаследник стана Акишино. Така ученикът Хисахито, единственият внук на Акихито, стана втори в листата за заместничество на трона.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР