Мъж загина вследствие на задимяване от пожар в сухи треви

...
Мъж загина вследствие на задимяване от пожар в сухи треви
Коментари Харесай

Заради пожари: Мъж загина от задимяване във вилна зона „Росенец”

Мъж почина в резултат на задимяване от пожар в сухи треви и растителност край вилна зона „ Росенец “. Той е на 71 години, жител на една от постройките, заяви пред БНР представителят на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи Цветелина Рандева.

Преди това още веднъж се възпламени пространство против супермаркет в несебърския квартал „ Черно море “. На място гасят десетима огнеборци с три профилирани автомобила.

Гори и край село Белила. Служителите от пожарната в Средец на терен там са петима, а колите са три – два от Средец и един от Бургас с още трима огнеборци.

В същото време трети хеликоптер се включи в гасенето на пожара в панагюрското село Елшица, където бе оповестено отчасти бедствено състояние. Заместник министърът на земеделието дойде на място, предава Нова телевизия.

Преди обяд два хеликоптера се бореха с пламъците, които са обхванали над 2000 дка иглолистна гора. Нощта против вторник беше напрегната. Пожарът заплаши две села, като стигна и до обитаеми къщи. Пламъците постановиха евакуацията на един мъж. Огънят е тръгнал от прилежащото село Левски и е стигнал до Елшица.

В огнен капан попадна и резерват за елени и сърни, като още през вчерашния ден беше разпоредено огражденията да бъдат отстранени, а животните – освободени.

През миналия ден екипи на пожарната в цялата страна бяха на крайник, с цел да реагират на подадените десетки сигнали за пожари.

Тежка техника уширява просеките, с цел да спре пътя на огъня към селото. Теренът е мъчнопроходим. Гаси се на ръка. Сред доброволците е и жена, пристигнала от прилежащото село.

Кметът на Панагюрище Никола Белишки посочи, че занапред ще се обясняват аргументите за пламъците. Според локалните поданици има две версии за пожара - че е тръгнал от незагасен фас на цигара или от съзнателно запалено стърнище в равнища.

Пожар гори и в Средна гора. Горят къщи и борова гора в старозагорското село Пъстрово. Огнената буря се разгръща на няколкостотин декара.

Няколко екипа на противопожарната работа и доброволци се пробват да се оправят с огъня.

По-рано през днешния ден още веднъж пламняха дюните в Несебър, откакто в понеделник огнеборците съумяха да овладеят пламъците. Днес на място са две пожарни коли, а мощният вятър и високите температури не им оказват помощ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР