Мъж загина докато свързваше къщата си незаконно към мрежата на

...
Мъж загина докато свързваше къщата си незаконно към мрежата на
Коментари Харесай

Опит за кражба на ток в гр.Лом завърши със смърт

Мъж почина до момента в който свързваше къщата си нелегално към мрежата на ЧЕЗ Разпределение
Мъж от гр. Лом почина през вчерашния ден следобяд при кражба на електрическа енергия от мрежата на ЧЕЗ Разпределение. Той се е качил на алуминиева стълба и е направил опит да причисли нелегално къщата си към проводниците на електроразпределителната мрежа, която обезпечава електрозахранване на постройките в региона. Мъжът е изумен от електричество и е изгубил живота си. Месец по-рано, при инспекция от страна на сдружението, е формиран констативен протокол за кражба на електрическа енергия на същия консуматор.

Служители на ЧЕЗ са оказали нужното подпомагане на органите на Министерство на вътрешните работи, направили са прекратяване на електрозахранването и са обезопасили мястото неотложно, за гладко осъществяване на следствените дейности.

Кражбите на електрическа енергия и вандализмът над енергийни уреди ощетяват освен ЧЕЗ, само че и крайните консуматори, защото предизвикват спирания на електрозахранването, чести повреди и разваляне на електроуреди. Често обаче похищенията заплашват и лишават човешки животи. За кражбите на ток посредством прикачване към мрежата се употребяват всевъзможни начини, проводници и проводими материали, както и детайли за прикриване на нарушаванията и отклоняване на електричеството до потребителите, което от своя остаряла носи извънредно огромни опасности за живота и здравето на хората, които ги употребяват, както и всички наоколо.

За страдание сходни закононарушения постоянно остават ненаказани. Необходими са строги наказателни ограничения и ефикасни присъди. Заплахата за почтени хора, а освен за причинителите на похищенията, води до нуждата за третирането им като съществени закононарушения. В момента на процедура няма наказания, които да имат възпиращ резултат за нарушителите. Само от началото на 2020 година са открити 2596 обири на електрическа енергия, като по-голямата част от тях са за прикачване към електроразпределителната мрежа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР