Мъж в Аляска намери 50-годишно писмо, затворено в бутилка. Случайното

...
Мъж в Аляска намери 50-годишно писмо, затворено в бутилка. Случайното
Коментари Харесай

В Аляска намериха писмо в бутилка, плавало 50 г.

Мъж в Аляска откри 50-годишно писмо, затворено в бутилка. Случайното изобретение станало до момента в който Тайлър Иванов събирал дърва, написа Би Би Си.

Писмото било написано на съветски и защото Тайлър не разбирал езика, потърсил помощ с превода от другари във „ Фейсбук”. Оказало се, че писмото било написано от моряк на борда на съветския транспортен съд „ Сулак” на 20 юни 1969 година



Любопитната находка на Тайлър била допълнена от съветските медии, които разкрили създателя на писмото – капитан Анатоли Ботсаненко.
Археолози откриха скъпа находка на Калиакра Намерен е солиден златен пръстен от известния "Калоянов вид "
Самият Тайлър признава, че е било извънредно мъчно да отвори бутилката.
„ Трябваше да дърпам крепко, даже използвах зъби. Бутилката беше суха и миришеше на какъвто алкохол е имало в нея”, споделя той пред локални медии.

А писмото гласяло: „ Искрени поздрави от съветския „ Сулак”. Поздравявам този, който откри бутилката и ще очаквам отговор до целия екипаж на адрес: „ Владивосток -43 Сулак”. Желаем ти здраве, дългоденствие и щастливо корабоплаване. 20 юни 1969 г.”.
Гинес удостовери нов връх за най-дълго плавало писмо в бутилка - над 108 години Възрастна двойка била на отмора на Амрум, когато намерила бутилката на плажа
Вече 86-годишният капитан Ботсаненко се просълзил, когато схванал, че писмото му е било открито. Пред съветска телевизия той изясни: „ Това не е моя почерк. О да, вижте! Източният промишлен рибарски флот! И-И-Р-Ф!”.

По думите на Тайлър Иванов е доста необичайно по какъв начин писмо в бутилка може да се трансформира в интернационална вест. Американецът съобщи, че това е нещо, което би направил с децата си – „ Да изпратим писмо в бутилка и да забележим до къде ще стигне”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР