Мъж се е опитал да измъкне полицай от колата му

...
Мъж се е опитал да измъкне полицай от колата му
Коментари Харесай

Мъж нападна полицай от охраната на австрийския парламент

Мъж се е опитал да измъкне служител на реда от колата му пред австрийския парламент и е бил задържан, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на полицията в столицата Виена.

Инцидентът е станал малко след 8 ч. сутринта (9 ч. българско време). 26-годишният причинител, чието име не се оповестява, разговарял с служителя на реда, който е част от защитата на Народното събрание, а по-късно го сграбчил за облеклата и се опитал да го измъкне от колата.

Полицаят е отблъснал нападателя с пикантен спрей, ранявайки го леко. Самият служител на реда не е потърпевш.

Инцидентът стана дни след нападението против австрийски боец, който охранявал постройката на иранското посолство във Виена. Нападателят, австрийски жител, е бил убит.

Извършителят на офанзивата, на 26 години, е бил обвързван с политическия ислям, заяви на конференция директорката на австрийската работа за социална сигурност Михаела Кардеис, представена от Франс прес.

Нападателят е бил австриец от египетски генезис. Той нанесъл голям брой удари с нож на боеца, който първо употребявал пикантен спрей, а по-късно изстрелял "най-малко четири патрона ".

Нападателят е бил погубен на място. Войникът е признат в болница с рани по ръката и в положение на потрес.

Полицията във Виена подреди да се ускори защитата към всички дипломатически представителства в австрийската столица, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР