Мъж събра колосална сума за болно от рак дете по

...
Мъж събра колосална сума за болно от рак дете по
Коментари Харесай

Бих го направил отново: Петър, който обръсна 10-годишната си брада и събра 16 хил. лв. за болно дете

Мъж събра колосална сума за болно от рак дете по много нетрадиционен метод

До през вчерашния ден никой не бе чувал за Петър Адамов, тъй като той не е инфлуенсър, не е и поп фолк артист. Той е на 40 години, родом е от Разлог, само че към този момент близо 6 година живее в София. Щастливо женен е и има момиченце на 3 години. По-забележителна информация за него от тази е фактът, че съумя да събере колосална сума, като си обръсна брадата, отглеждана прилежно 10 години, след което подари парите на болно от рак дете - 5-годишната Никол от Варна. Негови познати и напълно непознати преведоха общо 15 800 лв. за благородната идея, а Петър обръсна брадата си онлайн в обществените мрежи, както беше заречен.

Какво може да накара някой да събере пари за изцяло непознато дете – приказваме си с него за благородството, идеите и една брада, която за благополучие се оказа по-скъпа от някои коли втора употреба.

Как се чувстваш след дарението на парите?


Дори и клиширано да е, изпитвам възприятие на признателност към всички, които абсолютно се включиха в тази акция. Чувствам се омекотен, че преводът мина сполучливо (с огромната сума идва и огромната отговорност). Но най-много се усещам окуражен, че крайната сума ще бъде по-бързо събрана, интервенцията ще мине сполучливо и че Николче ще има живота, който всяко едно дете заслужава - нехаен и изпълнен със смях и игри.

Как се зароди концепцията за обръсването на брадата ти?

Идеята за брадата се зароди безусловно на смешка. На 27.12.23 година взех решение да попитам приятелите си във Facebook какъв брой пари биха дарили, с цел да си обръсна брадата онлайн. Естествено прецизирах, че всички вероятно събрани пари ще отидат за щедрост. В оня миг нямах определена идея, само че знаех, че желая да оказа помощ на детенце. Когато същата вечер пристигнаха първите 100лв., си споделих мислено: “Пепи, показа си да станат 500 лева ”. На другия ден обаче парите към този момент бяха над 600лв. и продължаваха да постъпват. В този миг разбрах, че нещата ще станат съществени и че е време да избера идея, която да споделя на приятелите си.

Брадата ти беше на 10 години! Как се отглежда сходна брада и какво символизира за теб?

Брадата беше на 10 години, да. Тя несъмнено през несъмнено време е оформяна от експерт, само че в никакъв случай за тези 10 години не е бръсната. Никога не е била по-малка от това, което виждате на фотографията преди бръсненето. Определена символика няма, само че ми беше изключително скъпа заради обстоятелството, че когато потеглих да я пущам преди 10 години, тя растеше извънредно постепенно и неравномерно. Има хора, които могат да пуснат сходна брада за месец или два без никакви старания, само че на мен ми лиши несъмнено 4-5 месеца. Сега може би ще бъде същото. Може би още веднъж ще отнеме супер доста време, до момента в който порасне до размера, който желая, само че това няма никакво, безусловно никакво значение, тъй като това, което се случи, бе безусловно внушително и си заслужаваше изцяло.

Какво знаеше за 5-годишната Никол от Варна, която в действителност получи сумата, която ти събра? И по какъв начин реши тя да получи парите?

На 29 декември, два дни след поста ми във Facebook, сумата беше към този момент 4000лв. Свързах се с Ники Кънчев, който знаех, че е зает с сходни дела и го помолих за тенденция. Той ми сподели историята на Никол, а същата вечер гледах и репортаж за нея по бТВ. Вече бях сигурен, че всички средства ще отидат там. Дните минаваха, а сумата растеше. Дори в най-смелите си фантазии обаче не имах вяра, че в последна сметка и единствено за 12 дни ще се съберат 16 000 лева

Получи ли някакво известие или позвъняване от родителите на Никол и какво ти споделиха те, откакто преведе сумата?

Сигурен съм, че към този миг Мая, майката на Никол, с която в следствие започнах да споделям, въобще не е предполагала какво се случва. И когато се свързах с нея, с цел да й опиша кой съм и какво върша, както и да удостовери акаунта, на който желаех да преведа парите, тя бе много сюрпризирана. Това, което ми сподели тя, откакто й преведох парите, бе едно откровено Благодаря.

Никол е на 5 години и още от раждането си е с доста рядко генетично заболяване. Тази година положението ѝ ненадейно се утежнява. Резултатите демонстрират остра лимфобластна Т-клетъчна левкемия, а нужното лекуване - трансплантация на костен мозък. „ След тази трансплантация на костен мозък, тя към този момент ще има имунна система, тъй като действително сега няма “, изяснява майка ѝ Мая Караколева.

Необходимата за това сума е 500 000 лв. и детето би трябвало незабавно да замине за болница в Израел.

Как си обясняваш, че толкоз доста хора превеждат пари на човек, който не познават? Каузата ли ги сплоти?


Мислил съм много над този въпрос и постоянно отговорът, към който гравитирам, е точно този, че ги сплоти идеята. Че се получи резултатът на снежната топка, която колкото повече набира скорост, толкоз по-голяма става. Над 300 индивида се включиха в идеята, като голяма част, може би над 80% познавам персонално. Естествено имаше и доста, които бяха непознати, и които заради някаква причина са избрали да гласоподават доверие на човек, който даже не са виждали. Тук е и оня необикновен миг, в който доста би трябвало да се внимава с доверието на хората, когато се приказва, първо за пари и второ за щедрост, въпреки и под такава ексцентрична форма. Благодаря на всеки един от тях, без значение дали се е присъединил с 1 лева или с 1000 лева Най-важното от всичко бе крайният резултат, а той е повече от прелестен. Сега си представете какво може да създадем, в случай че 50 хиляди индивида се обединим и дарим единствено по 1 лева?

Правил ли си други благотворителни начинания, въпреки и не толкоз огромни? Смятам, че в случай че това е първата ти, то тя ти е дала кураж и тласък за още такива.

За пръв път върша нещо сходно. Нямах упования и в действителност продължава да ми е нереално това, което се случи. Няколко пъти ме питаха дали откакто си пусна брадата, бих я обръснал отново. Отговорът е доста елементарен - стига да знам, че бих постигнал даже 1/3 от това, което се случи в този момент, да, с удоволствие бих се разделил с нея.

На какво би желал да научиш щерка си?

Искам да науча детето си да мечтае и да преследва всяка една своя фантазия до дъно. Искам да я науча да оказва помощ, да бъде състрадателна и да знае, че ние с майка й ще бъдем до нея в безусловно всяко едно нейно начинание. Но на първо място, на първо място желая да я науча да бъде добър Човек!

Ако желаете да помогнете на Никол да продължи да се бори, можете да помогнете посредством тази сметка:

Банка: Алианц Банк България  

IBAN: BG57BUIN95611000714727  

BIC: BUINBGSF  

Получател: Фондация Павел Андреев  

Основание: Дарение за Никол Радославова Караколева  

„ Алианц Банк България “ АД е формалният банков сътрудник на Фондация „ Павел Андреев “. При подаяние на каса в клон на банката НЕ ДЪЛЖИТЕ транзакционна такса.

Източник: бТВ

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР