Мъж, превозващ мигранти, е задържан след пътно произшествие в Харманли,

...
Мъж, превозващ мигранти, е задържан след пътно произшествие в Харманли,
Коментари Харесай

Заловиха трафикант на мигранти след пътно меле в Харманли

Мъж, пренасящ мигранти, е арестуван след пътно произшествие в Харманли, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Хасково.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 621
Автомобилът му бил видян през вчерашния ден по обяд, при обикновен обход по улица " Иван Вазов ". Служителите му подали звуков и светлинен сигнал, само че мъжът опитал да осуети инспекцията и нараснал скоростта. След гонене се стигнало до конфликт със служебния патрулен автомобил. Шофьорът съумял да избяга, само че след това е открит и арестуван.

Установено е, че преди два дни той е бил заловен да кара автомобил без да има удостоверение за правоуправление и с два грама опиат. Водачът бил с филантропичен статут с адрес в София, а автомобилът превозвал четирима пасажери.

Пасажерите се оказали мигранти, самоопределящи се за сирийци и нямали документи за идентичност. Те са настанени в Специалния дом за краткотрайно настаняване на чужденци (СДВНЧ) в Любимец. При информация се открило, че регистрационните табели на колата са издадени за друго МПС. Образувано е досъдебно произвеждане.

Часове по-късно, чиновници от ръководството са ревизирали хотелски комплекс наоколо до града. В една от стаите, наета от 24-годишен софиянец, са открити двама мъже и две дами, също без документи за идентичност. По техни данни са от Тунис. Приведени са в СДВНЧ, а наемателят на стаята е арестуван до 24 часа. Проверките на чиновниците в комплекса траяли по необходимост и в друга хотелска стая. Тя се е обитавала от 36-годишен сириец с адрес в Харманли. На няколко места са открити разнообразни типове дрога. Последвало е задържането му до 24 часа по стартиралото досъдебно произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР