Мъж почина от нараняванията си, след като беше намушкан по

...
Мъж почина от нараняванията си, след като беше намушкан по
Коментари Харесай

Мъж почина, след като беше намушкан от бик в Испания

Мъж умря от пострадванията си, откакто беше намушкан по време на празник на надпреварване с бикове в Източна Испания, оповестиха управляващите. Това е първият сходен смъртен случай в страната, откогато бяха обновени тези събития след облекчение на Коронавирус рестриктивните мерки през лятото.
55-годишният мъж, чието име не се оповестява, е бил намушкан неведнъж от бик на фестивала в Онда, оповестиха от градския съвет. Други участници се пробвали да примамят животното, само че напъните им се провалили. Мъжът е умрял по-късно в събота в болница в близкия град Виляреал след кръвоизлив от рана на лявото бедро, получена при пробив на артерията му, прецизираха службите за незабавна помощ. Той е получил също и рана на главата.
Съветът на Онда анулира всички надбягвания с бикове, планувани по време на градския фестивал, който завършва през днешния ден. Публичният спор за това дали празниците с надпреварване с бикове би трябвало да бъдат отстранени, стана по-разгорещен през последните години и единствено дребна част от надпреварите бяха извършени след премахването на рестриктивните мерки против COVID-19 в Испания.
Проучване от 2020 година на социологическата компания Electomania откри, че 46.7% от испанците са "за " възбрана на коридата, 34.7% не поддържат възбраната със закон, а 18.6% считат, че тя би трябвало да бъде непокътната. *Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР