Мъж откри стрелба в центъра на Киев и в продължение

...
Мъж откри стрелба в центъра на Киев и в продължение
Коментари Харесай

Властите определиха стрелбата в Киев като подготовка за терористичен акт

Мъж откри пукотевица в центъра на Киев и в продължение на няколко часа заплашваше да взриви мост. Властите дефинираха нападението като " подготовка за терористичен акт ". 42-годишният нападател е арестуван. Няма потърпевши или ранени при стрелбата.


Около 16 часа локално време е подаден сигнал на полицията, който гласял че мъж слезнал от колата си и почнал да заплашва че ще детонира голям брой експлозиви, сложени на моста Метро, както и на няколко държавни здания. Мъжът разкрил огън по всеки автомобил, който се доближил до него. Четири метро станции в региона бяха спрени, заради подправени сигнали за сложени бомби.

След 4-часова спецоперация на антитерористичните служби и сапьори, под управлението на Службата за сигурност на Украйна, нападателят беше арестуван.

Самоличността на стрелеца е доказана - 42 годишен украински жител, роден в Симферопол Крим, който е служил като снайперист във военно отделение покрай Киев.

По думите на украинския вътрешен министър Арсен Аваков, мъжът е предал експлозивите по лично предпочитание. Мотивите му, обаче, се обясняват. За благополучие, няма потърпевши или ранени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР