Мъж от шуменското село Косово е задържан в полицейския арест

...
Мъж от шуменското село Косово е задържан в полицейския арест
Коментари Харесай

42-годишен мъж простреля с въздушна пушка дете в шуменско село

Мъж от шуменското село Косово е арестуван в полицейския арест в Нови пазар за нанесена телесна щета на деветгодишно дете, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен.

Малко след 19.30 ч. нощес в шуменската болница за обзор е постъпило дете, придружавано от родителите си. То е било с открита рана в дясната част на главата над ухото, най-вероятно от пневматично оръжие. След обзор станало ясно, че раната е повърхностна. Детето е настанено за лекуване, без заплаха за живота.

След следствие чиновници на Районното ръководство в Нови пазар открили, че в региона на читалището в село Косово 42-годишен мъж е създал изстрел с въздушна пушка и уцелил момчето, което е играело с други деца.

Извършено е претършуване на населяваното от мъжа жилище, където е била конфискувана въздушна пушка със сачма в нея. Намерени са още пет найлонови торбички със сачми за ловни патрони, устройство за взривяване капсул-възпламенители за ловни патрони и капсул-възпламенител. Намерени са два малокалибрени артилерийски снаряда, две найлонови торби със сиво-черно вещество с тип на барут, муниции за нарезно оръжие, 19 патрона за гладкоцевно, торбичка с капсул-възпламенител, гилзи, халосни патрони.

На място са пристигнали чиновници на Специализирания отряд за битка с тероризма във Варна. Боеприпасите са конфискувани. Мъжът е арестуван в РУ-Нови пазар. Случаят е докладван в прокуратурата, работата по формираното досъдебно произвеждане продължава под надзора ѝ, сподели представителят на ОД на Министерство на вътрешните работи Ася Йорданова.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР