Мъж от Мериленд беше обвинен във вторник за предполагаема заплаха

...
Мъж от Мериленд беше обвинен във вторник за предполагаема заплаха
Коментари Харесай

Мъж заплаши да избие ЛГБТ общност след стрелбата в Нашвил

Мъж от Мериленд беше упрекнат във вторник за хипотетична опасност срещу Human Rights Campaign, видна организация за правата на ЛГБТ, което съгласно полицията наподобява е отговор на всеобщата пукотевица в християнско учебно заведение на 27 март в Нашвил, Тенеси, съобщи ABC News, представено от " Дарик ".

Човекът, за който се твърди, че е заплашил Кампанията за правата на индивида, Адам Майкъл Нетина, е упрекнат в опасност за пострадване при хипотетично оставяне на гласова поща на 28 март, в която твърди, че ще „ избие “, стреля и нападне членове на организацията.

Властите настояват, че той загатва стрелбата в Нашвил в гласовата си поща. Полицията в Нашвил сподели, че стрелецът в учебно заведение е разпознат като транссексуален, като добави, че той е избран като жена при раждането.

„ Вие, момчета, ще стреляте по нашите учебни заведения? Така ли? Чакаме. И в случай че желаете война, ще имате война “ се чува в записа на гласовата поща. 

Заплахата следва опасенията на ЛГБТ групи относно омразата и насилието против ЛГБТ.

Някои видни републиканци насърчаваха антинтрансджендър изразителност и спекулираха, че половата еднаквост на стрелеца от Нашвил е изиграла роля в насилието с огнестрелно оръжие, макар че проучванията демонстрират, че всеобщите стрелби са осъществени най-вече от цисджендър мъже и че трансджендър хората са четири пъти по-склонни да бъдат жертви на принуждение.

„ ЛГБТК+ общността е подложена на офанзиви в държавните управления в цялата страна и в обществените медийни платформи. Тази насилствена, омразна изразителност води до стигма и физическо принуждение “, гласи изказване на Елизабет Биби, представител на Кампанията за човешки права.

„ Докато виждаме по какъв начин радикални политици сеят ненавист и боязън с анти ЛГБТК+ изразителност, видяхме по какъв начин физическите закани за нашата общественост се умножават – от въоръжени мъже на прайдовете, до закани за принуждение против локални мил шоута. Заплахите за принуждение са концентрирани най-много против чернокожи транссексуални дами “, продължи Биби.

Защитниците споделят, че подправеното показване на цялата ЛГБТ общественост като рискова и виновна за дейностите на един човек, ще насърчи насилието против общността.

„ Всяко налично изследване демонстрира, че транссексуалните и небинарните хора са доста по-склонни да бъдат жертви на принуждение, в сравнение с да са причинители на насилието “, се споделя в изказване на Human Rights Campaign след стрелбата. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР