Мъж от Добрич, продавал противозаконно екзотични птици от защитен вид,

...
Мъж от Добрич, продавал противозаконно екзотични птици от защитен вид,
Коментари Харесай

Глоба за пенсионер продавал екзотични птици от защитен вид

Мъж от Добрич, продавал незаконно екзотични птици от предпазен тип, ще би трябвало да заплати 1000 лв. санкция, оповестиха от Апелативната прокуратура.

Мъжът е оповестил в уебсайт два червени ангъча /tadorna ferruginea/ за продажба. Тези птици са предпазен тип и е неразрешено да бъдат притежавани, отглеждани, пренасяни зад граница, предлагани за продажба или замяна.

Димитър Д. обаче пуснал публикация за продажба на птиците като показал цена от 200 лв.. По-късно продал пернатите на различен човек за сумата от 100 лв..

Двата червени ангъча Димитър Д. закупил от момче от село Свещари. Отглеждал ги в дома си два-три месеца, след което решил да ги продаде.
" Чети етикета ": Екзотични животни за домашни любимци Какви типове могат да се отглеждат у дома
Служители на Регионалната ревизия по околната среда и водите попаднали на обявата и по оповестените фотоси на аления ангъч разпознали птицата от предпазения тип.

Окръжната прокуратура е предложила 70-годишният Димитър Д. да бъде освободен от наказателна отговорност. Мотивите за това са, че пенсионерът не е осъждан, направил е признания и е изразил страдание за действието.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР