Мъж от Бяла Слатина е дал положителна проба за опасната

...
Мъж от Бяла Слатина е дал положителна проба за опасната
Коментари Харесай

Първо в BulNews! Трети болен от COVID-19 във Врачанско, мъж от Бяла Слатина е с положителна проба

Мъж от Бяла Слатина е дал позитивна проба за рисковата болест COVID-19, научи първо организация BulNews. Това е третият случай на болен от ковид във врачанска област.
61-годишният е лежал в столичната болница "Свети Иван Рилски " поради онкологично заболяване. Вчера публично бе обявено, че клиниката по гастроентерология няма да приема пациенти до четвъртък. Причината за това е, че там е имало човек, при който е потвърдено, че е инфектиран с ковид и тя би трябвало да бъде дезинфекцирана.
Това е второто звено в болничното заведение, което е под карантина. В неделя бяха оповестени ограничавания и за отделението по хематология поради трима пациенти с COVID-19, които са били признати за лекуване на хематологичните им болести и не са имали признаци на болестта.
Мъжът от Бяла Слатина е бил проучен по PCR-метода в лаборатория в болничното заведение, който е дал позитивен резултат за COVID-19. Пациентът незабавно е бил изписан и изпратен за домашно лекуване в своя град, защото общото му здравословно положение е положително. Болният е подложен под домашна карантина.
По случая към този момент работят специалистите от РЗИ във Враца, които занапред ще откриват по кое време и къде се е заразил мъжът. Очаква се до часове тази информация да бъде публично доказана от локалните санитарни инспектори.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР