Mъж, нападал възрастни жени в домовете им, е бил заловен

...
Mъж, нападал възрастни жени в домовете им, е бил заловен
Коментари Харесай

Заловиха мъж, гаврил се с вдовици

Mъж, нападал възрастни дами в домовете им, е бил хванат след същински екшън тази нощ в Мъглиж от патрул на "Traffic Security ". Малко след среднощ в централата на пловдивската охранителна компания бил получен сигнал от паник бутон от един от обектите на компанията в градчето. Възрастната жена, която живеела там, разказала, че някакъв мъж проникнал в двора й, опитал се да разбие прозореца и да влезе в дома й, само че металните решетки му попречили. Патрулът почнал да обикаля региона, с цел да открие нападателя, само че час по-късно пристигнал сигнал от различен обект, заяви "Трафикнюз ".

Когато охранителите пристигнали в къщата на ул. "Кокиче ", разкрили 80-годишната баба Мария изплашена до гибел. Тя разказала, че нападателят счупил прозореца и влезнал в къщата. След това я съблякъл съвсем гола, като рязал облеклата й с ножица. Тя не съумяла незабавно да употребява паник бутона, тъй като фанатикът прозорливо държал телефона надалеч от нея.

Към 2,30 часа мъжът я оставил, споделил че ще отиде за цигари и след това отново ще се върне. Мария употребила отсъствието му, с цел да алармира на охранителната компания. "Жената не беше на себе си. Много я беше уплашил. Докато разказваше, отново пристигна сигнал от предходния обект и тръгнахме натам. Пенсионерката сподели, че мъжът още веднъж се е опитвал да влиза в дома й, само че в това време беше избягал. Тогава взехме решение, че може да се върнал при баба Мария и още веднъж отидохме на "Кокиче ". Намерихме го лежащ в леглото на дамата, а тя бе съумяла да избяга у едни комшии ", описа дежурният охранител.

Сотаждиите повикали полиция и на място пристигнали три патрулки. Нападателят, 58-годишният Юри И., бил отведен с белезници в полицията в Стара Загора. Срещу него е формирано досъдебно произвеждане, следва да му бъде назначена и правосъдно здравна експертиза.

Според локални хора през последните няколко седмици Юри е влизал в домовете на няколко самотно живеещи възрастни дами и ги е тормозил. Той е фамилен, има две деца. "Дори щерка му ни помоли да го задържим, тъй като в фамилията се опасяват да не направи по-голяма пакост ", описаха охранителите.

Двете дами са клиенти на обществената стратегия, която "Traffic Security " развива в 9 български общини. Мъглиж е една от тях. Патрулите, които непрекъснато са на промяна, се грижат за сигурността на възрастните хора в 10 села.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР