Мъж на 47 години е обвинен за подбуждане и умишлено

...
Мъж на 47 години е обвинен за подбуждане и умишлено
Коментари Харесай

Прокуратурата в Благоевград разследва схема за кредити и пране на пари

Мъж на 47 години е упрекнат за подбудителство и съзнателно улеснение на кредитоискатели за приемането на парични средства

Окръжната прокуратура в Благоевград проверява скица за приемане на заеми в огромни размери посредством показване на погрешни сведения и пране на пари.

От февруари 2018 година до юли 2022 година в Благоевград и други обитаеми места от региона били получени заеми в огромни размери от банки и небанкови финансови институции посредством показване на погрешни сведения, оповестяват от прокуратурата.

За задачата са набирани огромен брой малоимотни лица най-вече от село Микрево, община Струмяни, и са назначавани фиктивно за избран интервал на непрекъснати трудови контракти с високи хонорари. По този метод се създавала привидна материална обезпеченост за кандидатстване за разпределяне на заеми, допълват от обвиняването. 

Мнимите чиновници били съзнателно склонявани и подпомагани посредством препоръки, уточнения и набиране на нужните документи за приемане на заеми. От присъединяване в схемата те получавали една втора от сумата на усвоените заеми, които варирали сред 15 и 80 000 лв..

След приемането на парите погасителните вноски по заемите не се внасяли и те ставали необслужваеми, което водело до утежняване на финансовата адекватност на съответната банка.

Общият размер на получените суми вследствие на лъжливата скица е към 972 000 лв..

Мъж на 47 години е упрекнат за подбудителство и съзнателно улеснение на кредитоискатели за приемане на парични средства от финансовите институции посредством показване на погрешни сведения. В резултат на лъжливата скица той е получил към 486 000 лв., за които знаел, че са добити посредством закононарушение.

Задържан е за период до 72 часа. Предстои съдът да се произнесе по импортираното от прокуратурата искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР