Мъж, който прекара 39 години в калифорнийски затвор заради двойно

...
Мъж, който прекара 39 години в калифорнийски затвор заради двойно
Коментари Харесай

Невинен, прекарал 39 години зад решетките, получава 21 млн. долара обезщетение

Мъж, който прекара 39 години в калифорнийски затвор поради двойно ликвидиране, само че след това се оказа почтен, ще получи 21 милиона $ обезщетение, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Крейг Коули постоянно е твърдял, че е почтен, само че през 1978 година беше приет за отговорен по обвинявания в убийството на някогашната му другарка, 24-годишната Ронда и 4-годишния ѝ наследник Доналд. Две години по-късно Коули, който е деец от войната във Виетнам, получи доживотна присъда без опция за освобождение. Той трябваше да изчака съвсем 40 години, с цел да бъде освободен. Коули беше опрощение от губернатора на Калифорния, откакто ДНК експертиза потвърди невинността му. Днес той е на 71 години.

Коули реализира съглашение с управляващите в Сими вали, Калифорния, в сходство с което ще получи 21 милиона $ обезщетение. "Макар че никаква сума не може да компенсира претърпяното от Коули, това съглашение е положително решение за него и нашата общественост. Цената на възможен правосъден развой щеше да е астрономична ", означиха управляващите.

Крейг Коули е бил наказан въз основа на показанията на комшия, уверил, че видял автомобила му да напуща мястото на престъплението. Двете жертви са открити мъртви в леглата си, като младата жена е била бита, изнасилена и удушена, а синът ѝ - удушен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР