Мъж, който изпаднал в бедствено положение в планината, успял да

...
Мъж, който изпаднал в бедствено положение в планината, успял да
Коментари Харесай

Мъж, бедстващ в планината, се спаси по хитър начин! Помогна и на турист СНИМКИ

Мъж, който изпаднал в бедствено състояние в планината, съумял да извика помощ с остроумен ход. Той завързал телефона си за своя дрон, а след това издигнал устройството във въздуха, с цел да може да открие връзка.

Мъжът, който резервира анонимност, затънал в снега на Willamette National Forest. Цялото му семейство било отвън страната, а по този начин се оказало, че никой не знаел къде се намира американецът.

Бедстващият мъж нямал обсег, а по този начин нямало по какъв начин да извика помощ. Той не изгубил кураж и му хрумнал остроумен проект. Той написал текстово известие, което  пратил на собствен другар. След това завързал смарт телефона за дрона си и вдигнал във въздуха устройството. Когато била открита връзка, известието се пратило. В него била посочена и точната локация на бедстващия.

С тази своя постъпка американецът съумял да избави и различен бедстващ екскурзиант, който бил липсващ от няколко дни. Местни спасители признават изобретателността на мъжа, като регистрират и че се е справил добре със положението, в което е изпаднал.

Те регистрират това, че не се е отдалечил от транспортното си средство и е намерил остроумен метод, с цел да открие връзка. Статистиката сочи, че броят на дроновете, регистрирани в Съединени американски щати,  е цели 1,782,479. Популярността на устройствата и подобряването на техните характерности спомага извънредно в търсенето на изчезнали хора.

Производителят на дронове Dji разкрива, че повече от 940 души са избавени благодарение на устройствата на територията на 39 страни.

Превод: GlasNews.bg





Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР