Мъж, измамил възрастна жена, като й обещал добавка към пенсията,

...
Мъж, измамил възрастна жена, като й обещал добавка към пенсията,
Коментари Харесай

Да откраднеш от пенсионерка: Съдят 43-годишен, мамил с увеличение на пенсията

Мъж, измамил стара жена, като й заречен добавка към пенсията, съобщи на съд Районна прокуратура - Варна
С обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна 43-годишен мъж, упрекнат за това, че за да набави за себе си имотна полза, възбудил и поддържал подвеждане у стара жена и по този начин й предизвикал имотна вреда, като закононарушението е осъществено в изискванията на рисков рецидив, беше предаден на съд.

В.Х. бил добре прочут на органите на реда и неведнъж осъждан. Той нямал непрекъснати приходи и си набавял парични средства по непозволен метод. 43-годишният мъж измислил и ползвал скица за въвеждане в подвеждане на възрастни хора, че бил кадърен да им спомага за нарастване на месечните пенсии или за приемане на „ добавки “ към тях, като по този начин си осигурявал достъп до средствата им.

През септември 2020 година В.Х. употребявал този сюжет и съумял да заблуди стара жена. Той я пресрещнал пред входа на дома й, престорил се, че е внук на нейна съседка и работи в „ пенсионното “. Поинтересувал се от пенсията, която дамата получавала, и дали към нея има добавка за болесттите й. Уверил я, че й се поставят спомагателни пари и изразил подготвеност незабавно да спомага. Жената го поканила в дома си. След като поговорили още малко, пострадалата извадила всичките си налични пари, мъжът ги преброил и под предлог, че би трябвало да ги ревизира, ги взел и напуснал жилището с обещанието да се върне незабавно. Това не се случило.

Сумата, която В.Х. лишил посредством машинация от старата жена била в размер на 300 лв..

Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, обвиненият може да бъде наказан с „ отнемане от независимост “ за период от три до 10 години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на отговорния.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР