Мъж и жена са задържани за трафик на нелегални мигранти

...
Мъж и жена са задържани за трафик на нелегални мигранти
Коментари Харесай

Заловиха джип с мигранти след гонка на „Тракия”, шофьорът с дрога зад волана

Мъж и жена са арестувани за трафик на незаконни мигранти на автомагистрала “ ”, оповестиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР).

Служители на Главна дирекция „ Национална полиция “ (ГДНП) са получили сигнал по-рано през днешния ден за подготвян от престъпно проявени лица транспорт на незаконни мигранти. Било е планувано транспортът да се реализира от региона на българо-турската граница до покрайнините на София.

Около 15:00 часа, на контролния пункт на автомагистрала “ ”, при тунелите на “Траянови врата ”, униформените са спрели лидер на автомобил с марка „ Форд Рейнджър “. Шофьорът не се подчинил на сигнала и ускорил придвижването на транспортното средство. Опитът му да избяга е бил осуетен от полицията с ленти за наложително прекъсване.

Била е открита самоличността на водача – 55-годишен мъж, както и на спътничката му – на 41 години. При инспекция на купето и багажното поделение служителите на реда са разкрили шестима непознати жители без документи за идентичност. Те се самоопределили като сирийци.

Тестът за приложимост на опиати на лидера е бил позитивен, оповестиха още от ведомството.

Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно произвеждане в Районно ръководство – Костенец.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР