Мъж бе осъден за вандализъм за това, че е взел

...
Мъж бе осъден за вандализъм за това, че е взел
Коментари Харесай

Мъж бе осъден за вандализъм, след като е отклони цяла река

Мъж бе наказан за вандализъм за това, че е взел лопата и е разкопал пясъците в националния езерен парк Слипинг Беър Дюнс в Мичиган, с цел да пренасочи река.

Андрю Блеър Хауърд, за който се твърди, че е разпален член на рибарската общественост, е забелязан да копае пясъка в опит да отклони пътя сред Голямото езеро и реката до него през август 2022 година, с цел да минават лодки по-лесно. Обикновено водата тече по река Плат, преди да се влее в езерото Мичиган, и се употребява от каякари и плажуващи.

Преди това регионът е бил драгиран всяка година, което е разрешавало на лодките да минават сред река Плат и в езерото Мичиган, с цел да ловят сьомга. Според „ Ню Йорк Таймс “ обаче след отчет за оценка на въздействието върху околната среда през 2016 година драгирането е спряно, с цел да се даде опция на дюнната растителност да се развива.

Снимките нагоре от 2022 година демонстрират обсега на отклонението, основано от господин Хауърд и други. Той твърди, че е изкопал траншеята, с цел да може да върви с лодката си за риба. Изкопът, който в началото бил стеснен, за няколко дни се разширил доста от силата на реката и язовира, като отворил канал с широчина към 61 метра.

На 26 август 2022 година американските паркови рейнджъри приканиха за повече информация по случая и помощ от общността като откриха линия за анонимни сигнали. Създаването на новия канал провокира напор и от други риболовци, които се възползват от новия по-широк проход за лодките си.

В последна сметка през февруари 2024 година Хауърд е наказан за вандализъм. В изказване на американския магистрат арбитър Рей Кент се споделя, че той „ е възнамерявал да отклони и в действителност е отклонил потока на река Плат в залива Плат “.

„ Слипинг Беър Дюнс е бижуто на Мичиган “, съобщи прокурорът на Съединени американски щати Марк Тотън. „ Всяка година безчет гости се любуват на девствените му води, пясъчните дюни и горите. Г-н Хауърд е бил в несъглаие със Службата на националния парк и е взел нещата в свои ръце, като е нарушил закона, вместо да употребява законни средства, с цел да отбрани позицията си. Действията му доведоха до обилни финансови и екологични вреди и трансформираха пейзажа, на който толкоз доста хора се радваха. “

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР