Мъж бе осъден на 1 година затвор за нарушаване на

...
Мъж бе осъден на 1 година затвор за нарушаване на
Коментари Харесай

Мъж ще лежи 1 година в затвора за нарушаване на карантина

Мъж бе наказан на 1 година затвор за нарушение на противоепидемични ограничения, като би трябвало да излежи присъдата при първичен непоколебим режим. Това излиза наяве от публично известие на прокуратурата.

36-годишният Х.И. е бил предаден на съд от Районна прокуратура - Търговище за това, че е нарушил ограничения, издадени срещу разпространението на заразна болест по хората и като лице сложено под карантина не извършил задължението да не напуща дома или мястото си за настаняване, в което е посочено, че ще обитава. Търговищкият Районен съд го признава за отговорен за осъщественото от него закононарушение и му постанова 1 година ефикасен затвор и санкция в размер на 10 000 лева На процедура наказванията са по съглашение сред подсъдимия и прокуратурата.
Мъж под карантина твърди, че се стресирал и разболял от рак, желае 15 000 лв. от РЗИ
Мъж, подложен под карантина, анулирана по-късно от съда, изиска 15 хиляди лева обезщетение от Столичната РЗИ. К. У. от село в Гоцеделчевско...

Всичко почнало на 6 юни 2021 година, когато 36-годишният Х.И. дошъл в България от Федерална република Германия през Граничен контролно-пропусквателен пункт - Дунав мост и бил подложен под карантина от РЗИ – Русе, споделя държавното обвиняване. Той трябвало да остане на адрес в град Търговище за интервал от 10 дни без да има правото да излиза, съгласно заповедта на Министъра на опазването на здравето от 3 юни 2021 година. Подсъдимият собственоръчно подписал предписанието към него.

Въпреки, че бил подложен под наложителна карантина, 35-годишният мъж нарушил противоепидемичните ограничения. Три пъти той бил засичан от полицейски чиновници в нарушаване и бил предупреждаван за това. По случая е формирано досъдебно произвеждане под управлението и надзора на Районна прокуратура – Търговище. Мъжът е предаден на съд и в този момент е наказан дейно.

Определението на съда, с което е утвърдено постигнатото съглашение сред прокуратурата и 36-годишния мъж, е дефинитивно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР