Магнус Уайт, 17-годишен американски колоездач, убит по време на тренировка за предстоящото световно първенство

...
Седемнадесетгодишният американски колоездач Магнус Уайт, който трябваше да се състезава
Коментари Харесай

Седемнадесетгодишният американски колоездач Магнус Уайт, който трябваше да се състезава на предстоящото световно първенство в Шотландия, беше убит в събота когато беше ударен от превозно средство по време на тренировъчно каране близо до дома му в Боулдър, Колорадо.

USA Cycling обяви смъртта му в изявление в неделя.

Уайт беше изгряваща мултидисциплинарна звезда, спечелване на младежки национален шампионат по велокрос през 2021 г. и спечелване на място в националния отбор на САЩ. Той се състезава с отбора в Европа преди миналогодишното световно първенство по велокрос и бе избран да представлява САЩ отново на тазгодишното световно велокрос в Холандия.

Якопо Венцо почина след катастрофа по време на състезание в Австрия, Би Би Си съобщи. По-рано този месец тийнейджър колоездач загина при катастрофа в ски курорт в Британска Колумбия, Канада, съобщи CBC.

През юни швейцарският колоездач Джино Медер загина след катастрофа и падане в пропаст по време на спускане в Tour de Suisse.

През февруари 18-годишната испанска колоездачка Естела Домингес почина, след като беше блъсната от камион по време на тренировка.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР