Магнитните бури са явление, което се появява, когато на Земята

...
Магнитните бури са явление, което се появява, когато на Земята
Коментари Харесай

Как магнитните бури могат да повлияят върху нашето здраве

Магнитните стихии са събитие, което се появява, когато на Земята доближават високоенергийни частици от слънчевия вятър. Тези частици взаимодействат с магнитното поле на Земята и предизвикват промени в магнитното поле на планетата.

Изследванията демонстрират, че магнитните стихии могат да оказват въздействие върху здравето ни. Например, магнитните стихии могат да причинят главоболие, меланхолия, бодърствуване и други здравословни проблеми.

Научните проучвания са посочили, че магнитните стихии могат да повлияят на нашия сън и физиологични функционалности като температура на тялото, храносмилане, хормонален баланс и други. Магнитните стихии могат да нарушат този темп, което може да докара до разнообразни здравословни проблеми.

Освен това, магнитните стихии могат да причинят промени в нервната система и да повлияят на функционалностите на мозъка. Някои проучвания демонстрират, че магнитните стихии могат да повлият на паметта, концентрацията и настроението.

Въпреки това, би трябвало да се означи, че въздействието на магнитните стихии върху здравето ни е едва и не е задоволително научно потвърдено. Още проучвания са нужни, с цел да се разбере тъкмо по какъв начин магнитните стихии въздействат на нашето здраве.

В умозаключение, магнитните стихии могат да оказват въздействие върху здравето ни, като предизвикват разнообразни здравословни проблеми. Въпреки това, въздействието им не е задоволително научно потвърдено. Някои проучвания са посочили, че магнитните стихии могат да повлият и върху кръвното ни налягане, както и да усилят риска от инфаркт и инсулт. Тези резултати са следени по-специално при хора с висок риск за кардиоваскуларни болести.

Освен това, има научни доказателства за това, че магнитните стихии могат да усилят риска от мигрени. Едно проучване, оповестено в списание " Cephalalgia " през 2016 година, сподели, че хората, които страдат от мигрени, имат по-голям риск да изпитат признаци по време на магнитни стихии.

Има и някои проучвания, които свързват магнитните стихии с повишен риск от меланхолия и тревога. Едно такова проучване, оповестено в списание " Journal of Affective Disorders " през 2018 година, сподели, че хората, които живеят в области с по-високи равнища на магнитни стихии, имат по-висок риск от меланхолия и тревога.

Накрая, е значимо да се означи, че магнитните стихии не са единствените фактори, които могат да въздействат върху здравето ни. Влиянието на магнитните стихии може да бъде затруднено за премерване, защото има и други фактори, които могат да оказват въздействие върху здравето ни. Затова са нужни още проучвания, с цел да се разбере тъкмо какво е въздействието на магнитните стихии върху здравето ни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР