Магнитната буря, която предстои да удари Земята в края на

...
Магнитната буря, която предстои да удари Земята в края на
Коментари Харесай

Мощна магнитна буря ни връхлита до дни

Магнитната стихия, която следва да удари Земята в края на този месец, ще продължи няколко дни, оповестява порталът planetanovosti.com.

Бурята, за която предизвестяват специалистите, ще бъде най-мощната за 2020 година. Освен това тя ще продължи и най-дълго - почти 4 дни.

Лабораторията по рентгенова астрономия на Слънцето даде данни, че пикът на най-силното влияние ще бъде на 27 септември, само че метеорологичните талази ще участват няколко дни. Влиянието ѝ ще се усеща от към 25 септември и ще завърши едвам на 28.

 Мощна магнитна стихия ни връхлита до дни

Геомагнитните стихии пораждат вследствие на нарушени потоци от слънчевия вятър, навлизащи в покрайнината на Земята и стартират да взаимодействат с атмосферата на нашата планета. Магнитните стихии въздействат най-вече неподходящо на подвластните от времето и възрастните хора. Също по този начин тези, които имат проблеми със сърцето, кръвоносните съдове и кръвното налягане, могат да се усещат по-зле от всекидневно. Експертите поучават постоянно да имате на разположение нужните медикаменти, с цел да облекчите положението си.

Много постоянно по време на магнитни стихии може да имате мощно главоболие, загуба на мощ, скокове на кръвното налягане. Възможно е да има проблеми със съня. Най-опасният ден съгласно специалистите е 27 септември, само че здравето може да се утежни даже преди тази дата или след нея.

По време на геомагнитна стихия е целесъобразно да не сте на открита слънчева светлина. Препоръчително е да се разхождате единствено заран или вечер.

Сутрин несъмнено би трябвало да вършиме извършения, да се раздвижвате и да вземате противоположен душ, а вечер да лежите в топла вана. В рисковият интервал би трябвало да извършите всичко допустимо, с цел да избегнете стресови обстановки, както и ненужни физически натоварвания. Ако приказваме за хранене, тогава в този случай рекомендациите ще бъдат универсални. Трябва да пиете колкото се може повече вода, да изключите нездравословните сладкиши, солените и пикантни храни от диетата. Освен това не пийте алкохол, кафе, оставете и пушенето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР