Магистратите пуснаха 18-годишните Даниел Лулев и Валентино Валентинов срещу гаранции

...
Магистратите пуснаха 18-годишните Даниел Лулев и Валентино Валентинов срещу гаранции
Коментари Харесай

Съдът пусна учениците, взривили банкомат: Но не сте герои

Магистратите пуснаха 18-годишните Даниел Лулев и Валентино Валентинов против гаранции от по 2000 лв., само че признаха, че взели решението мъчно. Причината - считат, че проявата на учениците е "инцидента в живота им ".

"Това, което сте създали, не е подвиг. То е нещо ужасно. Това, че имате поддръжката на родителите си, не значи, че имате поддръжката на обществото. Много се надяваме това да не се случи повторно ", обърна се арбитър Невена Грозева към младежите, наблягайки, че 10-те дни, които са били в ареста, са изиграли възпираща и възпитателна роля, цитира я в. "24 часа " .

При тези думи родителите се разплакаха в залата.

" Много скърбя, желая да завърша междинното си обучение . Това е най-важното в живота на човек ", сподели пък самият Даниел пред съда.

"Арестът не е мястото за нас двамата ", добави Валентино.

Двамата са упрекнати, че към 3,25 часа на 28 декември са влезнали маскирани в преддверие на банка на столичния бул. "Панчо Владигеров ". Изпуснали в намиращия се там банкомат ацетилен от надуваем делфин, запалили фитил и взривили устройството. След това с кози крайник пробвали да разбият касетката с парите - близо 96 000 лв., само че не съумели.

При задържането си двамата признали, че са видели този номер в интернет. Разказали на служителите на реда, че се въодушевили, когато видели в медиите за други случаи на взривени банкомати и откраднати големи суми.

Пред магистратите бяха предоставени и вносни бележки, с които са възобновени вредите около взривения банкомат - 27 000 лева Адвокатите на младежите подадоха и характерности от учебните заведения им, че се употребяват с положително име.

Предстои двамата възпитаници да сключат съглашение с обвиняването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР