Магистратите и съдебните служители ще получат коледни премии. За всички

...
Магистратите и съдебните служители ще получат коледни премии. За всички
Коментари Харесай

Магистратите ще получат по половин заплата коледен бонус

Магистратите и правосъдните чиновници ще получат коледни награди. За всички те ще бъдат в размер на 43.5% от главната заплата и ранга. Това реши през днешния ден Висшият правосъден съвет (ВСС), осведоми news.lex.bg.

Средствата идват от икономии от бюджета на самия съвет. Общата сума е 9.5 млн. лв..

На съвещанието се разбра, че бюджетната комисия е обсъждала два разновидността на погашение на в допълнение материално стимулиране. Тя е подкрепила разновидността, който през днешния ден не събра задоволително гласове измежду кадровиците. Предложението на комисията бе да се изплатят първо пари за облекло на правосъдните чиновници и остатъкът да бъде раздаден като коледни награди сред всички. Повод за предлагането на комисията стана решение на съвета от март, когато за пръв път чиновниците получиха по-малко пари за облекло от магистратите. При този неподкрепен вид наградите на магистратите и чиновниците щяха да са в размер на 33% от главната заплата.

Гергана Мутафова, член на бюджетната комисия, изясни, че комисията е подкрепила втория вид, тъй като по думите ѝ Висш съдебен съвет би трябвало да постъпи по този начин, както постоянно - да даде идентични суми на магистрати и чиновници за облекло. След като изясни, че немалка част от парите идват от икономии на съвета, тя прикани органите на правосъдната власт да помислят по какъв начин и те да приложат сходна финансова дисциплинираност.

Представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев се причисли към апела. И вметна, че тук-там административни ръководители са давали повече от 250 лв. за очила, макар че решението на кадровия орган е това да е до 150 лв.. " Сега и те чакат същото ДМС ", добави Магдалинчев.

В последна сметка с 10 на 7 гласа беше признат разновидността за 43.5% награди за всички в правосъдната власт.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР