Магистрати, зам.-министри, общинари и кметове имат имущество на сериозна стойност

...
Магистрати, зам.-министри, общинари и кметове имат имущество на сериозна стойност
Коментари Харесай

След години мълчание прокуратурата не откри нарушения на магистрати и политици с имоти в чужбина

Магистрати, зам.-министри, общинари и кметове имат имущество на сериозна стойност в чужбина, само че са го заявили по надлежния ред и не са открити нарушавания. Това заяви прокуратурата след над две години безмълвие по проблема. Проверявани са общо 38 души – 27 магистрати, измежду които 17 съдии, петима прокурори и петима следователи, както и по двама депутати, зам.-министри и ръководители на общински препоръки, един кмет и четирима зам.-кметове. Имената им остават загадка, тъй като съобщаването на данъчна информация е закононарушение, изясняват от прокуратурата.

Онзи лист

За листата с лица на висши държавни длъжности с имущество в чужбина заприказва преди няколко седмици вътрешният министър Бойко Рашков. Той попита за какво прокуратурата мълчи над две години и загатна, че

Проверката стартира през май 2019 година по искане на тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров. Съмнението е, че хората не са заявили банкови сметки, парцели и участия в компании. Подозира се, че може да ги имат посредством подстваени лица.

Основа на инспекциите са две информации от ДАНС с класифицирана информация, постъпили в прокуратурата през лятото на 2019 година Според прокуратурата обаче данните били непотвърдени и по тази причина се наложило събиране на спомагателни. Били предоставени инспекции на Национална агенция за приходите и на антикорупционната комисия КПКОНПИ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР