Магистрати от японския град Киото осъдиха на смърт чрез обесване

...
Магистрати от японския град Киото осъдиха на смърт чрез обесване
Коментари Харесай

В Япония осъдиха на смърт „черна вдовица“, убила няколко съпрузи

Магистрати от японския град Киото осъдиха на гибел посредством обесване печално известната в страната " черна вдовица " Чисако Какехи, предадоха международните организации, съобщи ДАРИК.

Тя бе приета за отговорна без смекчаващи виновността условия в убийството на брачна половинка си и по-късно на двама свои възрастни любовници, а също и за опит за ликвидиране на различен непосредствен прочут, с цел да получи от него завещание. Съдиите подчертаха в решението си, че закононарушенията са осъществени за персонална полза и с необикновен цинизъм.

70-годишната жена не се призна за отговорна. Адвокатите ѝ упорстваха тя да бъде оправдана, като акцентираха, че страда от напредващо старческо малоумие, и към този момент апелираха присъдата.

В присъдата обаче се отбелязва, че килърката е била изцяло вменяема, до момента в който е правила закононарушенията си, и си е давала сметка какво прави.

Какехи се е омъжвала четири пъти. Всичките ѝ съпрузи са умирали при странни условия, откакто са я посочвали за наследница. Правосъдието обаче не съумя да потвърди виновността ѝ в убийствата на първите трима. То съумя да реализира това единствено в тази ситуация с четвъртия, с който тя бе живяла едвам от един месец, показва ТАСС.

След тези събития дамата, към този момент на много солидна възраст, почнала постоянно да се отбива в бюро за запознанства, където упорствала за срещи със заможни улегнали мъже, най-добре без деца и други близки родственици.

Трима от новите ѝ познати създали нови завети в интерес на Какехи. Двама от тях били убити един след различен, само че третият оживял и тъкмо това станало причина да бъде изобличена.

Следствието твърди, че дамата карала мъжете си да вземат хранителна добавка, само че в действителност им пробутвала ампули със синилна киселина.

Разследващите разкрили голям брой следи от тази отрова в персоналните ѝ движимости.

Общата стойност на наследствата, получени от Какехи, доближава съгласно оценки 1 милиард йени (почти 9 милиона долара). При странни условия са умряли общо минимум 10 познати на " черната вдовица ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР