Магистратът Александър Стойчев, съдия по делото, образувано по иск на

...
Магистратът Александър Стойчев, съдия по делото, образувано по иск на
Коментари Харесай

Съдията по делото за апорта на варненските акции в Панаира си направи отвод

Магистратът Александър Стойчев, арбитър по делото, формирано по иск на локалната администрация против решението на Общото заседание на акционерите на„ Пълдин Туринвест “ АД за апорта на варненските акции от Международния панаир, си е направил отказ.

Причината - оповестените в общественото пространство подозрения за безпристрастието на арбитър по проблема, съгласно които точно благодарение на утвърдената в нарушаване на Търговския Закон от арбитър Стойчев „ експертиза “, Георги Гергов съумява да стане мажоритарен притежател в панаира още през 2007 година.

По принцип етичното държание на магистрата изключва опцията да се дава отговор на сходен жанр обвинявания, посредством потребление на средствата за всеобщо осведомление. Принципът е, че съдията приказва, посредством своите актове, написа в определението. А на обвиняванията, които се въприемат като прекомерно персонални, магистратът дава отговор, катоцитира следната дзен алегория:

„ Живеел някъде в Япония в гората до малко село един влъхва. В селото имало извънредно красиво момиче, което обаче било влюбено в женен мъж. Така се случило, че момичето забременяло от него. И тъй като нямало по какъв начин да огласи статуквото, споделило на родителите си, че бащата на детето е отшелникът. Те доста се ядосали, отишли при него, вдигнали му пикантен скандал и му оставили детето да го отглежда. Мъдрецът не отронил нито дума. Приел детето, гледал го с любов и траял живота си в гората. След година – две момичето се разкаяло и признало на родителите си всичко. Те на собствен ред отишли при мъдреца, паднали на колене пред него, помолили го за амнистия и си взели детето. Отшелникът отново не споделил нищо и траял живота си в гората. Той постоянно се ръководел от общото богатство и пазил спокойствието на селяните “.

Решениетоне предстои на обжалване. То ще бъде докладвано на зам.-председателя на пловдивския Окръжен съд за установяване на нов съдия-докладчик по делото.

Припомням, че за отвода на съдията настояха от ДБПловдив.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР