Магистралните влакове ще спират само в областните градове през 2021

...
Магистралните влакове ще спират само в областните градове през 2021
Коментари Харесай

Магистралните влакове ще спират само в областните градове

Магистралните влакове ще стопират единствено в регионалните градове през 2021 година, с цел да идват по-бързо. Това излиза наяве от известие на БДЖ по отношение на финалния вид на графика за придвижване на влаковете през идната година.

Целите за понижаване на времето за пътешестване на главните бързи влакове са дистанциите сред София и Бургас да се изминава за не повече от 6 часа , сред София и Варна - за 7 часа , сред София и Стара Загора - за по-малко от 4 часа , и сред София и Благоевград - за 2 часа , показаха от БДЖ .

За да се случи това, е належащо ясно разграничение сред бързите и районните влакове, като бързите влакове обслужват само огромни регионални центрове, а районните - в обитаемоте места в самите области.

За угаждане на нуждата от крайградски транспорти с железопътен превоз са обезпечени пътнически влакове, които да покрият досегашните написания и спиранията на гарите по маршрута на бързите влакове.

Предвидено е придвижването на 560 влака приблизително дневно, което ще усили размера на транспортите с над 1 милион километра.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР