Магистрала Тракия“ при Стара Загора, както и Проходът на републиката

...
Магистрала Тракия“ при Стара Загора, както и Проходът на републиката
Коментари Харесай

Общонационален протест: Служителите в ТЕЦ-овете подкрепиха миньорите

Магистрала „ Тракия “ при Стара Загора, както и Проходът на републиката при Гурково остават блокирани за придвижване. Продължава общонационалния митинг на миньорите и енергетиците.

bTV обаче видя, че шатрите се събират и все по-малко протестиращи седят на платната на автомагистралата наоколо до Стара Загора. Има хора, само че те не са повече от 20 души. Но не такава е обстановката в гълъбово, Раднево и други точки в страната.  

Искането е едно - евакуиране на териториалните проекти и сигурност в бранша

Още в 14 часа заведението на Мариян Желев и други заведения за хранене в Раднево затвориха порти в символ на поддръжка към протестиращите към този момент 14-и ден енергетици и миньори. „ От 6 часа сме на площада, дружно с всички сътрудници. Трябва да ги подкрепим, тъй като загиваме. Всичко ще загине - заведенията, магазините, всичко “, безапелационен е Мариян Желев.

Таксиметровите водачи също стопираха работа за час. „ Защото районът просто си отива, няма ли я „ Марица-Изток “, спре ли да работи, ние няма къде да работим. Тук 90% от хората работят там “, изяснява и един от протестиращите таксиметрови водачи.

„ В 20 часа ние ще оповестим пред целия български народ решението си “, съобщи Бисер Бинев от КТ „ Подкрепа “

На шествие за енергийна самостоятелност излязоха и чиновниците на ТЕЦ-Брикел. Протест имаше и пред постройката на ТЕЦ-Сливен. От сдружението са солидарни с настояването на миньори и енергетици за евакуиране на териториалните проекти от Европейска комисия.

„ Това, което хората си мислят, и това, което ние знаем, е, че след две години към този момент няма да съществуваме както ние, по този начин и останалите ТЕЦ-ове. Готови сме да подкрепим сътрудниците си на автомагистралата - когато и да е сме подготвени “, безапелационен е Йордан Певецов, шеф промяна в ТЕЦ-Сливен.

14-ти ден през днешния ден затворени останаха Автомагистрала „ Тракия “ и Проходът на републиката

„ И още биха издържали да са там. С каквото можем ще ги подкрепим - било отсам, било там, въпрос на време е “, твърди Петър Матеев, служащ в ТЕЦ-Сливен.

Енергетиците от ТЕЦ-Бобов дол, които шест денонощия бяха блокирали Автомагистрала „ Струма “, също излязоха в поддръжка на сътрудниците си от Маришкия басейн. Енергетиците от Бобов дол акцентират, че проблемите им са разнообразни, тъй като тяхното дружество е на свободния пазар и не получава дотации от страната.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР