Магистрала Хемус се превърна в заложник на политическата криза. Това

...
Магистрала Хемус се превърна в заложник на политическата криза. Това
Коментари Харесай

Министър Цеков в Пловдив: Магистрала Хемус се строи от 50 години, трябва още една лента на АМ Тракия

Магистрала " Хемус " се трансформира в пленник на политическата рецесия. Това сподели министърът на Регионалното развиване и благоустройството Андрей Цеков на откриването на най-престижното годишно събитие, отдадено на пътната сигурност - деветата конференция, отдадена на превенцията срещу войната по пътищата.

Тя е двудневна, организира се в  " Гранд хотел Пловдив " и бе открита точно от речта на министър Цеков, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Участие взимат над 300 специалисти.

" В тази постройка сме събрани хора, които сме отдадени на идея. Кауза за една добре развита инфраструктура, която да обслужва както икономическото развиване, по този начин и да обезпечава условия за безвредна пътешестване за придвижване на артикули и товари и да усъвършенства живота ни ", сподели министърът.

Според Цеков пътната сигурност е сложно събитие и съчетава качествена инфраструктура, първокласен авто парк и съответно държание на водачите.

Първите стъпки съгласно него са положително обмисляне, планиране и териториално-устройствени процедури, което би лишило време, но  " Само неприятните неща стават бързо ", споделя той.

Основното предизвикателство е да подобрим транспортните качества на автомагистрала " Тракия ", по тази причина АПИ има намерение тази година да разпореди идейно планиране и създаване на една спомагателна лента най-малко в сектора София-Пловдив.

Относно Автомагистрала " Хемус " е належащо предлагането на механизъм, който да продължи строителството.

" Магистрала " Хемус ", като друга съществена ос, за жалост, към този момент се строи от 50 години. Тя се трансформира в пленник на политическата рецесия. Амбицията на настоящето управление на Министерство на регионалното развитие и на АПИ е да се предложи механизъм, който да разреши строителството да продължи, с цел да може да свържем София с Варна, което ще даде опция за безвредно пътешестване и разцвет на цяла Северна България ".

В семинара присъединяване взе още и ръководителят на Управителния съвет на АПИ инж. Ясен Тодоров и ръководителят на ДА " Безопасност на придвижването по пътищата " Малина Крумова, кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Велизара АНГЕЛОВА

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР